מאמרים בפסיכולוגיה (241)

מיטב המאמרים בפסיכולוגיה

מאתר מכון טמיר

אנו מעלים לאתר מאמרי איכות

שנכתבים ע״י צוות המכון ואורחים.

כל המאמרים נערכים על ידי צוות

אנשי מקצוע מובילים. 

  

מוזמנים/ות לקרוא

ולהעשיר את הדעת.

  כן, ברור.    מסתבר שהתופעה הזו, בה מטופלים ומטפלים מחפשים מידע מקוון זה על זה היא,  תופעה חדשה ומעוררת מחלוקת בעולם הפסיכותרפיה.   כראוי, יש לה אפילו שם:    TTG - Therapist-Targeted Googling, או מהצד השני Patient-Targeted Googling   אבל קודם כל, חשוב לציין שזה לא לגמרי תלוי בבחירה…
  טיפול פסיכולוגי באינטרנט לאינסומניה (dCBT)     מהי אינסומניה?   אינסומניה, נדודי שינה, היא הפרעה שכיחה, שהביטוי המרכזי בה הוא קושי להירדם ו/או  קושי לחזור לישון. אינסומניה חריפה נמשכת לילה אחד עד מספר שבועות.    אינסומניה כרונית היא אבחנה קלינית הנשענת משמעותית על ההיסטוריה של המטופל בכל הנוגע לשינה, מצבים…
  מהו חוסן נפשי?   חוסן נפשי (Psychological resilience) הוא היכולת לעמוד בפני מצוקה ולחזור במהירות ובגמישות לדרך המלך, לאחר אירועי חיים קשים.   פסיכולוגים מגדירים חוסן נפשי כתהליך הסתגלות לנוכח מצוקה, טראומה, אובדן, איום קיומי או מקורות אינטנסיביים ללחץ - כמו בעיות משפחתיות וזוגיות, התמודדות עם מחלו קשות או…
המלצות לפסיכולוגים - התנהלות בתקופת הקורונה    איגוד הפסיכולוגים האמריקאי, APA, פרסם צרור המלצות לפסיכולוגים, לגבי שמירה על המטופלים ועל הפרקטיקה.  ככל שחולפים השבועות וכמה שחושבים על המצוקה הגלובלית יותר לעומק, כך מתבהר כמה חשוב להתייחס לקורונה כמשבר בריאותי ונפשי משותף, ולא בנפרד זה מזה.  אז פסיכולוגים /ת, הנה מספר…
  מרשה לינהאן ושיטת DBT   בראיון לניו-יורק טיימס ב-2011 סיפרה מרשה לינהאן, פרופסור אמריטוס לפסיכולוגיה באוניברסיטת וושינגטון בסיאטל ומייסדת שיטת ה-DBT, כיצד אושפזה בצעירותה במחלקה פסיכיאטרית ונדרה שכאשר תשתחרר, תמצא דרך לעזור לעצמה ולרבים אחרים הסובלים מהפרעות נפשיות.   כך כתבה בספר זכרונותיה, Building a Life Worth Living: A…
  טיפול נפשי באינטרנט - בעד ונגד     במשך השנים התרבו המחקרים שבדקו את היעילות של טיפול פסיכולוגי אונליין. אפשר לקבץ את המחקרים הללו תחת הכותרת תרפיה אונליין וייעוץ אונליין. הכוונה לכל טיפול נפשי שנמצא מחוץ לקונטקסט של טיפול פנים אל פנים. מטרת המאמר הזה היא כפולה – לדון…
  מהי חשיבה מאגית?  חשיבה מאגית, או אמונה טפלה, היא המחשבה שאירועים שאינם קשורים זה בזה קשורים באופן סיבתי, לעיתים כתוצאה של השפעה על-טבעית.  במצב הפנימי של אדם עם חשיבה מאגית, הוא מייחס לרעיונות, מחשבות או התנהגויות השפעה סיבתית על העולם המציאותי, החיצוני. כולנו מהרהרים לפעמים בצירופי מקרים בחיים, ובכלל…
הפסיכואנליטיקאית ג'סיקה בנג'מין      ג'סיקה בנג'מין היא פסיכואנליטיקאית פמיניסטית מהזרם ההתייחסותי. בנג׳מין מטפלת ומלמדת בניו יורק ותיאורטקנית משפיעה בפסיכואנליזה בת זמננו.  מקורותיה החשיבתיים בפילוסופים, בעיקר אצל הגל, ובתיאוריות פסיכואנליטיות, כמו גישתו של ויניקוט ועבודותיו של סטרן.   עבודתה של בנג׳מין נשענת על ההנחה לפיה הכרה באחר הינה תנאי הכרחי בדרכו של הסובייקט…
   ההתקדמות העצומה בהדמיה מורפולוגית ותפקודית, לצד ההתקדמות במדעי המוח, מבהירות בשנים האחרונות יותר ויותר את הקשר בין הפרעות נפשיות לבין תפקוד אנטומי והקישוריות בין אזורי מוח שונים.   השיח המקצועי משתנה אף הוא -   הבסיס הביולוגי של הפרעות נוירו-פסיכיאטריות מדובר בקרב קלינאים והציבור הרחב, לתחושתי, הרבה יותר מאי…
  היבטים פסיכולוגיים  של יציאה בשאלה    ראיון עם אירית צביאלי אפרת, סמנכ"לית עמותת ה.ל.ל.     מראיינים: שיראל בוטבול, רון ארגמן, מתמחים בפסיכולוגיה קלינית  מכון טמיר     מהי עמותת הלל? למי היא פונה ומסייעת? עמותת הלל מסייעת ליוצאים בשאלה שהגיעו מהמגזר החרדי. כלומר, רק לאנשים שמגדירים עצמם כיוצאים…
הפסיכולוגיה של הודאות שווא  מדוע חשודים מודים בפשע שלא ביצעו?     כתיבה:   קרין אמיתי, MSW       נדמה כי הפרשה של רצח תאיר ראדה ממאנת לרדת מסדר היום התקשורתי.    מעת לעת שבים לכותרות המאמצים הכנים, המשפטיים והקהילתיים, לקראת משפט חוזר, שיסדוק אולי את הקונצסנזוס המשפטי ויוכיח…
  מהו טיפול בנזעי חשמל (Electroconvulsive therapy)?   טיפול בנזעי חשמל (ECT) הוא שיטת טיפול יעילה ביותר במקרים של הפרעות נפשיות מסוימות.  בגרסתו העכשווית, הטיפול מתבסס על זרמים חשמליים שנשלחים דרך המוח על מנת לגרום לפרכוס מבוקר, שאינו גורם לכאב.  ההליך מועיל בעיקר לאנשים הסובלים מדיכאון קליני ולעתים קרובות נעשה…
    העיסוק במיניות בחברה העולמית ובחברה הישראלית, בפרט, נחשב לטאבו. למרבית האנשים בחברה שלנו יש פחד או רתיעה לגעת בנושאים הקשורים במיניות, ולכן ברוב המקרים יש השתקה בעקבות בושה ומבוכה. הטאבו גובר כשהשיח מתקרב לנושאים במיניות הקשורים לזהות מינית, נטייה מינית והעדפה מינית, וגולש גם למרחבים העוסקים במגדר, זהות…
  נזקים ארוכי טווח של תרופות ל-ADHD   האם תרופות לטיפול ב- ADHD, כמו אטנט (אדרל), קונצרטה וריטלין, ויואנס, פוקלין וסטרטרה, בטוחות לשימוש בטווח הארוך?   תרופות להפרעות קשב וריכוז תורמות למיליונים ברחבי העולם. הן שינו חיים עבור דור של מתמודדים ומתמודדות עם קשיי קשב וריכוז, היפראקטיביות, הפרעות התנהגות, אימפולסיביות,…
  מה ההבדל בין שימוש באובייקט להתייחסות לאובייקט?      הגישה ההתייחסותית, אותה מייצג גם דונלד ויניקוט בתחילת הדרך, מכניסה את ההדדיות ואת הנוכחות הסובייקטיבית של המטפל ישירות לחדר הטיפולים.    השאלה המרכזית היא:   מיהו המטפל בשביל המטופל?    הגישה הפסיכואנליטית הקלאסית מציעה תשובה ברורה, היא טוענת שהמטפל נוכח שם…
  תרפיית חשיפה ממושכת PE Prolonged exposure therapy        מהו טיפול בחשיפה הדרגתית?   טיפול בחשיפה ממושכת (Prolonged exposure therapy), שנקרא גם טיפול PE,  הוא סוג של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), המשמש כתרפיה עבור מגוון הפרעות חרדה, כולל פוביות, הפרעה טורדנית כפייתית (OCD),  חרדה חברתית והפרעת דחק פוסט-טראומטית. מפתחת…
   מהי הזדהות עם התוקפן?   ניתן להסתכל על הזדהות עם התוקפן כעל מנגנון הגנה במצב שבו אדם היה קורבן להתנהגות תוקפנית של אדם אחר, וכדי להתמודד עם מצב זה, לאורך השנים הזדהה עם העמדה התוקפנית. במילים אחרות, אותו אדם שהיה בעבר קורבן, כעת מזדהה עם התוקפן ומאמץ ארסנל של…
  בינה מלאכותית (AI) בשירות הטיפול הפסיכולוגי      בינה מלאכותית (AI) נמצאת כבר כיום בשימוש נרחב יותר ויותר ברפואה, באבחון, בדרכי התערבות ובמחקר.    לפני כשנה פרץ לתודעה הציבורית ChatGPT. עבור מאות מליונים בעולם, הטכנולוגיה המדהימה הזו ממחישה לראשונה את העוצמה של AI, המתאפיינת באוטונומיה שלא נראתה באף חידוש,…
עמוד 8 מתוך 11

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024