מאמרים על הפרעות נפשיות | ספריית מכון טמיר (300)

 

 

החיים הם מסע עשיר ומורכב, מלא באתגרים, רגשות, ותהליכים נפשיים שמעצבים אותנו בני אדם.

בכולנו יש קצת מהפרעות נפשיות מסוימות (לפעמים לא קצת), וזה בסדר. למעשה, פרויד התייחס לפסיכופתולוגיה אנושית כחוויות שכולנו פוגשים בילדות המוקדמת. תחשבו על זה, יש שם את כל ה-DSM, זה פשוט נחשב נורמלי אם אתה פעוט עם טנטרומים, קשיי ויסות רגשי, התקפי בכי, או אושר עילאי והתנהגויות אימפולסיביות.

הבעייתיות אינה בנוכחותן המינורית של תופעות נפשיות מורכבות בחיים שלנו אלא אם הן הופכות להיות אינטנסיביות מדי, מתמשכות ומכבידות – עד כדי כך שהן משפיעות על איכות חיינו ועל היכולת שלנו לתפקד באופן מיטבי. גם במקרים כאלה, חשוב שנבין שהמצבים הללו אינם "חולשה" או "בעיה שאין לה פתרון", אלא חלק טבעי ממורכבות המערכת הנפשית האנושית, שדורש תשומת לב וכלים מתאימים.

 

המאמרים הרבים בקטגוריה נכתבו ועודכנו במכון לאורך שנים רבות. כל זה כדי לתת מקום, ידע ונגישות למידע על מצבים נפשיים נפוצים ומגוונים.

אנחנו מקווים שהחומר מוגש בצורה מכבדת, אמפתית ומקצועית.

המידע נועד לשמש כנקודת מוצא למתמודדים עם אתגרים נפשיים, בני משפחה שמחפשים כלים להבנת יקיריהם, ואנשי מקצוע המבקשים להעמיק עוד את המקצועיות.

 

 

 

מה תמצאו כאן?

 

בקטגוריה זו תוכלו לקרוא על מגוון רחב של מצבים נפשיים, הכוללים בין היתר:

 

 

 

 

הבנה של מצבים נפשיים היא צעד ראשון ומשמעותי בדרך לשיפור, או לפחות לניהול החיים לצד אתגר נפשי כזה או אחר. 

 

במאמרים על הפרעות נפשיות באתר תמצאו:

 

  • הסברים קליניים: מה מאפיין את המצב הנפשי? כיצד הוא בא לידי ביטוי?

  • דרכי אבחון וטיפול: אילו גישות טיפוליות מוכחות ומומלצות קיימות כיום?

  • תמיכה וכלים: איך ניתן להתמודד ביומיום, ואיך לשלב עזרה מקצועית בצורה מיטבית?




המסע שלך מתחיל כאן

 

בין אם אתם מחפשים תשובות לשאלות אישיות, או פשוט רוצים ללמוד ולהעמיק את הידע שלכם, אנו מזמינים אתכם לגלוש בין המאמרים, לקרוא, לשאול ולחקור. כל קישור בדף זה יוביל אתכם למאמרי עומק על הנושא שבחרתם . אנחנו פשוט מנוהלים על ידי סקרנות. בסוף, לא משנה איפה אתם, תמיד יש לאן לשאוף ומה לגלות.

 

 

 

בואו נדבר על הדברים

החשובים באמת

 

 

שיחת ייעוץ ממוקדת 

עם ראש המכון - 

בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)


 

 

 התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי

(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

 

 

  

 

בדיקת עובדות והצהרה לגבי אמינות המאמר מדיניות כתיבה

/* General Styles */ .tamir-article { font-family: 'Arial', sans-serif; line-height: 1.6; color: #333; direction: rtl; max-width: 960px; margin: 40px auto; padding: 30px; background-color: #f9f9f9; border-radius: 8px; box-shadow: 0 2px 4px rgba(0, 0, 0, 0.1); } .tamir-article h1 { text-align: center; color: #7A4E9D; margin-bottom: 30px; font-size: 28px; } .tamir-article h2 {…
דמיינו שלושה אנשים שמתמודדים עם חרדה חברתית:   הראשון נמנע ממפגשים חברתיים בגלל תחושת נחיתות, הדיבור שלו שקט וגופו מכווץ. השני מתחמק ממפגשים, אבל כשהוא בכל זאת מגיע הוא מבלבל את הנוכחים - לפעמים הוא שתקן ולפעמים דומיננטי להפתיע, מגיב בזעם כשמבקרים אותו, ויחסיו עם אחרים סוערים.  אדם שלישי נראה…
  האינטראקציה בין חרדה חברתית למודעות יתר יוצרת מעגל קסמים אכזרי, המחזק את עצמו ומשמר את ההפרעה לאורך זמן.    מעגל זה כולל שרשרת של מחשבות, רגשות, תחושות גופניות והתנהגויות הפועלות זו על זו באופן שמחריף את הבעיה. הבנת המעגל הזה חיונית להבנת הקושי העצום של התמודדות עם חרדה חברתית.…
  אכילה ליד אחרים היא פעולה יומיומית לרוב האנשים, אבל היא יכולה להפוך לשדה מוקשים רגשי למי שמתמודד עם חרדה חברתית.   במאמר החדש שלנו על חשש וחרדה לאכול יחד עם אנשים אחרים, נראה מה באמת עומד מאחורי הפחד מאכילה בחברה, ואיך אפשר להתחיל להשתחרר נכון מהמלכוד הזה באמצעות CBT.…
    המבט נעוץ בנקודה אחת באופק, ממוקד ומנסה להיות בתוך ה-flow. אבל הנה, השפתיים שלה בוגדות בה. הן רועדות קלות, בלתי מורגשות, אבל בשבילה זה רעידת אדמה על שמורגשת למרחקים. הגוף החליט לפניה.   הרעד הזה, קל עד מבהיל, הוא רק אחד משלל התסמינים של חרדה חברתית, אלה הגופניים…
  הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD) והפרעת חרדה חברתית הן שתי הפרעות נפשיות המשפיעות פה על מיליונים.    למרות שמדובר בהפרעות נפרדות, עם מאפיינים ייחודיים, הן מופיעות לעיתים קרובות יחד – מה שנקרא תחלואה נלווית או קומורבידיות. שילוב זה יוצר אתגרים מורכבים עבור המתמודדים.    מטרת מאמר זה היא לשפוך אור על…
  דיסמורפיה של הפין (PDD) היא עיסוק אובססיבי במחשבות על גודל או צורת הפין, עם מצוקה ופגיעה משמעותית באיכות החיים. דרך ההתערבות היעילה ביותר היא טיפול CBT בשילוב חשיפה ומניעת תגובה (ERP), או טיפול תרופתי, שהוכחו כיעילים מאוד.   חשוב לדעת שמיליוני גברים מתמודדים עם ההפרעה. הגיע הזמן להפסיק להתבייש…
/* עיצוב כללי */ .tamir-article { font-family: 'Segoe UI', Tahoma, Arial, sans-serif; line-height: 1.6; color: #333; max-width: 1000px; margin: 0 auto; padding: 20px; background-color: #fff; } .tamir-article h1 { color: #7A4E9D; /* סגול */ font-size: 2.2rem; margin-bottom: 1rem; text-align: center; } .tamir-article h2 { color: #FF7800; /* כתום */ font-size:…
    רבות הן דרכיה של הפרעת OCD, אחת מהן מתבטאת באובססיות וקומפולסיות הקשורות לקריאה.   הן כוללות טרדה ניכרת לגבי אי הבנה מלאה של טקסט, קריאה חוזרת ואף הימנעות מקריאה.   ההשפעה של OCD על הקריאה עלולה להקשות על קריאה לשם הנאה, אך עלולה גם לפגוע בניהול משימות יומיומיות…
  שיפור איכות השינה בגיל השלישי   ככל שאנחנו מתבגרים, הגוף והנפש משנים את היחסים שלהם עם הלילה. חלק מהשינויים הם פיזיולוגיים – פחות מלטונין, יותר יקיצות – אבל לא רק.   עבור רבים, הלילה נעשה רגיש יותר: פרויד הרי התייחס בערוב ימיו לשני ההיבטים החיוניים בפסיכולוגיה של האדם: ״עבודה…
    סיכמנו כמה מהמכניזמים החשיבתיים שמחזקים ומנציחים חרדה חברתית:     מודלים קוגניטיביים (Cognitive Models) הם מסגרות תיאורטיות המסבירות את התפקיד של קוגניציה בחרדה חברתית, ובמובנים רבים מהוות תשתית לפיתוח טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים בהפרעה. . מודלים אלו, כמו אלו של קלארק וולס (1995) ורייפי והיימברג (1997), מציעים מסגרת להבנת…
  חרדה חברתית (Social Anxiety Disorder - SAD) אינה מסתכמת באי-נוחות קלה במצבים חברתיים, מדובר במערכת מורכבת של דפוסי חשיבה, אמונות ליבה ותהליכים מנטליים המתקיימים לפני, במהלך ואחרי אינטראקציות חברתיות.   הבנת התהליכים הקוגניטיביים המניעים את החרדה החברתית היא המפתח לטיפול יעיל בה, ודאי בטיפול CBT.    דפוסים אלה יוצרים…
  אנשים שחיים עם הפרעת קשב (ADHD) חווים את העולם אחרת - הרבה יצירתיות אבל גם חוויה של כאוס שמחייבת ניהול.    מבחוץ קשה לראות כמה משאבים זה דורש. מתיש. טיפול פסיכולוגי מותאם אישית, שכולל אימון לקשיי קשב, לא מסתכם רק "פתרון בעיות", אלא מהווה שער של ממש להתפתחות אישית…
/* סגנון כללי בתוך הקונטיינר שלנו */ .tamir-workbook { font-family: 'Segoe UI', Tahoma, Geneva, Verdana, sans-serif; line-height: 1.6; color: #333; max-width: 1000px; margin: 0 auto; padding: 20px; background-color: #fff; } .tamir-header { text-align: center; margin-bottom: 40px; } .tamir-header h1 { color: #6b3fa0; /* סגול עדין */ font-size: 32px; margin-bottom: 10px;…
    הפרעת דיכאון קליני, או דיכאון מז׳ורי, הוא מההפרעות הנפשיות הנפוצות והמאתגרות ביותר. דיכאון מתאפיין במצב רוח ירוד מתמשך, אובדן עניין והנאה, עייפות, הפרעות שינה ותיאבון, תחושות אשמה או חוסר ערך, ולעיתים מחשבות אובדניות.   טיפול בדיכאון כולל לרוב שילוב של תרופות נוגדות דיכאון ופסיכותרפיה.  מחקרים מראים שפסיכותרפיה (טיפול…
    בחללים האינטימיים של הפה מתרחשת לפעמים דרמה שקטה: שתי לסתות תועות פוגשות את רקמת הלחי הפנימית בתנועה חזרתית, כמעט טקסית. קשה לומר אם זה מרגיש מודע, אוטומטי, או באמצע, אבל מדי פעם הנשיכה הופכת ללעיסה ומסתיימת בצווחת כאב המלווה בקללה חרישית.    "נשיכת לחיים" היא סוג של התנהגות…
  התקף בכי הוא אפיזודה של בכי אינטנסיבי שמתרחש באופן לא צפוי, לפעמים בלי טריגר ברור, ומלווה בתחושת חוסר שליטה וקושי להפסיק את הבכי. בניגוד לבכי "רגיל" שהוא תגובה טבעית למצוקה או התרגשות, התקפי בכי עשויים להופיע פתאומית ולהיות לא מותאמים לסיטואציה.   התפרצויות בכי אינן מוגדרות כהפרעה בספרי האבחון…
    קשה להיפרד מחפצים – הם נושאים עמם  זיכרונות, תחושת ביטחון ונוסטלגיה. אבל עבור מי שמתמודד עם הפרעת אגרנות, הקשר לחפצים הופך מורכב ורגשי הרבה יותר. חייהם מוצפים בערימות של חפצים, בלגן ופריטים חסרי שימוש, שהיו נזרקים בקלות על ידי אחרים. בכל חדר נערמים עוד ועוד חפצים, עד שהמרחב…
עמוד 1 מתוך 14

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2025

שיחת ייעוץ