טיפול פסיכולוגי באינטרנט | פסיכולוג/ית אונליין (380 ש״ח בזום)

טיפול פסיכולוגי באינטרנט

 

פסיכולוג/ית אונליין בזום - 

ייעוץ פסיכולוגי בוידאו

 

בנוסף לטיפול פסיכולוגי, אבחון ופסיכותרפיה בתל אביב ובכל הארץ, מציע מכון טמיר גם טיפול נפשי עם מומחים אונליין, באינטרנט, תוך שימוש בתוכנות וידאו, כמו Skype או ZOOM.

 

מירב הטיפולים שמתקיימים בטלפון או בווידאו הם בשיטת ICBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי באינטרנט, אולם התקופה הניעה אותנו להרחבה ולהתמקצעות בטיפולים וירטואליים, כמו הדרכת הורים, טיפול לבני נוער, טיפול זוגי, טיפול דינמי ועוד. 

 

 

מצפים לשמוע מכם - בשיחת טלפון

או התכתבות בוואטסאפ למטרות התאמה אישית, 

המלצות מדויקות והתחלה מיידית.

 

בידידות,

צוות מכון טמיר

 

קראו המלצות מאומתות על פעילות המכון

 

 

מכורסאת הבד למלבן המרובד - טיפול פסיכולוגי וירטואלי 

 

 

על ההיסטוריה של עזרה נפשית באינטרנט

 

תחום ה- Teletherapy נכנס לחיינו עם עליית הפסיכולוגיה הקהילתית בארה"ב, סביב שנות ה-70 של המאה הקודמת. עד היום קיימים קווי סיוע טלפוניים המופעלים על ידי מתנדבים שעברו הכשרה ייעודית  (כמו ער"ן ונט"ל).

 

במקביל לפריסת שירותי האינטרנט בשנות ה-80, הוקם שירות הייעוץ הפסיכולוגי המקוון הראשון כפורום אונליין בשנת 1986, באוניברסיטת קורנל בניו יורק.

 

נראה רחוק...

בשנות ה-2000 כבר פורסמו שלל מחקרים שתמכו ביעילות של טיפול נפשי באינטרנט, באמצעות פורומים, אי-מייל וצ'אטים, ואוששו את הפוטנציאל הפסיכותרפויטי שטמון בו.

השלב הבא היה המעבר לטיפול פסיכולוגי בווידאו, שמאפשר תקשורת דיגיטלית סינכרונית, לצד התפתחות אפליקציות, צ'אטבוטים וכלים אבחוניים וטיפוליים מבוססי בינה מלאכותית (AI). 

 

 

השינוי - ממפגש בקליניקה לשיחת וידאו

 

טיפול פסיכולוגי און ליין, דרך האינטרנט, הפך בתקופת הקורונה מתחום טכנולוגי מתעורר לצו השעה - בפסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה תעסוקתית, פסיכיאטריה ובטלרפואה (Telemedicine) בכלל.

 

טיפול בווידאו, שמתקיים בעיקר דרך זום או סקייפ, נחווה על ידי רבים מהמטופלים כשינוי מאתגר - חלקם עדיין מתקשים להסתגל אליו.

מטפלים רבים הביעו ספק לגבי טיפול מקוון בימי טרום-המגפה בעיקר ב'רדידות הקשר הטיפולי' וההיתכנות הנמוכה (לכאורה) של בניית ברית טיפולית חזקה בסביבה מרוחקת (Connolly et al., 2020), היעדר תקשורת אישית דיה, קושי לבטא אמפתיה ורגש (Roesler, 2017), השפעה של תקלות טכניות, טכנופוביה, בעיות סודיות וסברה לא מאומתת טיפול אונליין פחות יעיל מטיפול אישי בקליניקה. 

 

ההימנעות של מטפלים נקשרה עם חוסר נכונות לספק טיפול וידאו באינטרנט, למרות שכאשר מטפלים הססני זום עסקו כן העבירו טיפול מקוון, דאגה זו בדרך כלל פחתה  (Sucala et al., 2013). 

 

אבל השינוי קרה ומטפלים ומטופלים רבים מברכים על הבשורה.

המעבר לטיפול מרחוק נתפס דווקא כמאפשר יותר, מעבר ליתרונות הנגישות וההגעה הפיזית: 

 

עודד, בן 30, מהנדס מחשבים, החל טיפול פסיכולוגי עקב התלבטות לגבי קשר זוגי בו הוא נמצא כשנתיים. לאחר שלושה מפגשים שהתקיימו עם הפסיכולוגית בקליניקה בתל אביב, פורסמו בתקשורת ההנחיות לגבי בידוד ביתי. עודד והמטפלת סיכמו לנסות להיפגש בזום ו"לראות איך זה מתקדם". למרות שעודד עובד בחברת הייטק בינלאומית ומורגל בשגרה של תקשורת בסביבה וירטואלית, הוא הרגיש לאחר הפגישה הראשונה באינטרנט ש"חסרה לו האינטימיות שהרגיש בקליניקה".

הפסיכולוגית ביררה אתו את מקור הקושי ועודד זיהה שמה שמקשה עליו זה עצם נוכחותה של בת זוגו בחדר נפרד בבית, בסיטואציה בה הוא משתף את הפסיכולוגית בקשיים אישיים לגבי הזוגיות עמה. למרות שחבש אוזניות, הרגיש "לא שלם" לשתף בלבטים לגבי הקשר בעת נוכחותה בדירה. עודד והפסיכולוגית סיכמו להמשיך ותיאמו את הפגישה החמישית במועד נוח, כאשר עודד נמצא בבית בגפו.

 

סוגיה רלוונטית היא החזרה למפגשי פנים אל פנים אחרי המשבר הפנדמי.  

פסיכולוגים, פסיכיאטרים ופסיכותרפיסטים למצוא את נקודת האיזון הכי מתאימה בין סיכון בהדבקה ובהידבקות שכרוך במפגש בקליניקה, לבין פיתוח מיומנויות של טיפול נפשי אונליין, שכנראה יידרשו לזמן מה בפסיכותרפיה למרות משאלת הלב לשוב במהרה לשגרה. 

  

 

זום, סקייפ ואפליקציות אחרות - קדימה לעבודה!

 

יותר ויותר אפליקציות ופרויקטים יזמיים מציעים שירותי ייעוץ רגשי באמצעות הסמארטפון והמחשב הניד.

פסיכולוגים מכל העולם עושים שימוש בתקשורת וידאו,ולא רק לצרכי טיפול, אלא גם להערכה ואבחון (התחום של פסיכודיאגנוסטיקה מרחוק זוכה לכינוי tele-assessment).

 

זום, חברה אמריקאית  לתקשורת וידאו, שהייתה ספונה באנונימיות יחסית במעק הסיליקון, הפכה תוך שבועות ספורים לחלק אינטגרלי מאוצר המילים של כל אדם בעולם המערבי - בחינוך, בעסקים וכמובן בטיפול נפשי. 

 

בהתחשב בכך שהטכנולוגיה של שיחות ועידה וישיבות בווידאו לא התפתחה דרמטית בעשור וחצי האחרונים, קיימת היום ציפייה עולמית לקפיצת מדרגה, או לפחות לשינוי מיטיב, שישפר את תנאי ה-setting.

מסקרן לראות מה יגיע. 

 

 

מהם היתרונות של טיפול פסיכולוגי אונליין?

 

העידן הטכנולוגי בו אנו חיים מאפשר טיפולים נפשיים מרחוק, אלטרנטיבה שבכל מקרה עדיפה על פני ויתור מלא על טיפול נפשי.

מעבר לכך, במצבים קליניים רבים, טיפול פסיכולוגי מקוון יכול להיות יעיל באותה מידה כמו טיפול פנים-אל-פנים.

למשל, מחקרים מראים שטיפול התנהגותי קוגניטיבי, סוג של פסיכותרפיה מבוססת מחקר בשיחות, יעיל במידה שווה בטלפון, בזום, או בסקייפ ובמפגשים פנים אל פנים.

טיפול אונליין זמין ונגיש יותר, ובמקרים רבים מוזל יותר. 

  

 

הנה 5 סיבות טובות לנסות טיפול עם פסיכולוג ברשת: 

  

 

תוצאות בשטח

 

טיפול נפשי אונליין מניב תוצאות שמשתוות לאלה של טכניקות קליניות  ״פנים אל פנים״, בעיקר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT).

חשוב לציין כי מטפלים באינטרנט הם בעלי הכשרה זהה בבריאות הנפש לאלה שמטפלים בקליניקה והם לרוב מציעים את השירות הטיפולי בשני הערוצים גם יחד.

  

 

טיפול עד הבית

 

טיפול אונליין מפחית דרמטית את הלחץ שכרוך בנסיעה, פקקים, עומס בלו״ז ושאר ירקות.

טיפול פסיכולוגי מהבית מאפשר נוחיות ופרטיות, מפחית סטרס מיותר סביב ההגעה לטיפול בזמן ופותרת באופן מושלם את קשיי מרחק עבור שגר באזור נידח ואינו יכול להגיע אל המטפל.

ישנן פלטפורמות טיפוליות אונליין המספקות שירות על ידי מומחים מוסמכים 24 שעות ביממה.

  

 

אונליין זה לפעמים זול יותר

 

בתמונה הגדולה, עלויות של טיפול פסיכולוגי מרחוק שווות או נמוכות יותר בהשוואה למחירים של טיפול בקליניקה. 

לפעמים, במסגרת מחקרים אקדמיים שכדאי לעקוב אחריהם, טיפול פסיכולוגי באינטרנט ניתן בחינם. 

באפליקציות טיפוליות (יש כיום יותר מ-10,000…) מוצעת לעיתים תקופת ניסיון ללא תשלום.

שתיים מהמוצלחות בהן הן אפליקציית Talkspace, שמשלבת התאמה אישית, כתיבה בצ'אט (באנגלית) ותקשורת שוטפת עם מטפל מוסמך ואתר better help שמציע חבילות טיפוליות מגוונות. 

 

 

זמינות וגמישות 

 

מעבר לקשיים המוכרים שלנו בחיים, טיפול שבועי מחייב שיבוץ מועד נוח בין המטופל למטפל.

בתוך כל המחויבויות שלכם, בבית, במשפחה, בקריירה ובחיים בכלל, טיפול נפשי אונליין מציע זמינות מסביב לשעון.

הגמישות האופטימלית הזו חשובה מאין כמוה, בעיקר במצב הנוכחי, בו אנו מצויים בסיטואציה של בידוד מתמשך בגלל הקורונה

 

 

תפיסת אנונימיות מוגברת 

 

מזווית מקצועית, תפיסת המטופלים לגבי אנונימיות היא אחד הגורמים החזקים והמשפיעים ביותר שתורמים לפריחה של שירותי הייעוץ המקוון.

 

שימו לב, השאלה אם אנחנו באמת אנונימיים יותר באינטרנט נשארת פתוחה, מה שמעניין פה הוא שרובנו סבורים כי טיפול פסיכולוגי באינטרנט מאפשר שמירה על מידה גבוהה יותר של אנונימיות, ולכן מרשים לעצמנו לשתף הרבה יותר מהר בתכנים טיפוליים פרטיים בהשוואה לטיפול עם פסיכולוג קליני בתנאים מרפאתיים.

 

מטופלים מאפשרים לעצמם לכתוב בחופשיות ובאותנטיות רבה יותר בצ'אט של טיפול מרחוק על פגיעה עצמית, מחשבות התאבדות, טראומה, משבר והפרעות אחרות שמעוררות בושה, חרדה ואשמה.

כמובן שניתן לראות יתרון זה גם כחיסרון. 

 

 

שאלות ותשובות על טיפול פסיכולוגי באינטרנט

 

מהו הטיפול הנפשי המקוון המומלץ ביותר?

 

טיפול פסיכולוגי מרחוק, עם פסיכולוג/ית קליני/ית, עשוי לתת מענה פסיכותרפי יעיל ביותר, לרוב כמו בטיפול פסיכולוגי פנים אל פנים.

הטיפול המומלץ תלוי במטרות המטופל, בידע וההכשרה של המטפל ובמשתנים נוספים.

סוג הטיפול היעיל ביותר אונליין, שנבחן במחקרים קליניים מבוקרים, הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), אולם גם טיפולים פסיכולוגיים מגישות אחרות נמצאו יעילים מאוד.

 

 

כמה עולה טיפול פסיכולוגי באינטרנט?

 

ברוח התקופה הנוכחית, טיפול נפשי אונליין הופך להיות ברירת המחדל של פסיכותרפיה.

קופות החולים והמרכזים לבריאות הנפש בקהילה מציעים יותר ערוצים קליניים ציבוריים של טיפול מרחוק, כחלק מהתפתחות תהליך הטלרפואה.

שירות זה מוצע בחינם או במחיר מוזל. 

בתחום הטיפול הפרטי, עלות מפגש של טיפול פסיכולוגי מקוון נעה בטווח של 250-500 ש"ח.

מכון טמיר מציע טיפול פסיכולוגי / פסיכותרפי באינטרנט, באמצעות זום או סקייפ, במחיר של 380 ש"ח.

 

 

מתי עדיפה פגישה בקליניקה על טיפול מרחוק?

 

טיפול אונליין אינו מתאים לאנשים שמצויים במשבר נפשי חריף, כמו פסיכוזה או משבר אובדני. במצבים כאלה נדרש מפגש פנים אל פנים.

במקרים בהם לא מתאפשר מפגש פיזי, חשוב לבצע את ההערכה בפגישת וידאו, כולל ראיון מובְנה להערכת הסטטוס המנטלי של המטופל.

עם זאת, עבור מטופל קיים מטפלים יכולים לפתח מראש תכנית פעולה של התערבות במשבר בעיתות חירום. 

 

 

איך בוחרים פסיכולוג/ית  אונליין? 

 

ניתן למצוא היום רשימות מגוונות ועשירות באתרי אינדקס למטפלים, ובהן פסיכולוגים קליניים, עו"ס קליניים, מטפלים בהבעה ויצירה ופסיכיאטרים שמציעים את שירותיהם הטיפוליים. 

עם זאת, פונים רבים לטיפול מרגישים, ובמידה רבה של צדק, שקשה מאוד לבחור איש מקצוע על בסיס דף אינטרנט. לא קל להתאים פסיכולוג אונליין באמצעות תמונה, קורות חיים ואפילו המלצות. 

 

למטפלים שונים יש התמחויות שונות ואישיות שונה, מה שמחייב שיחת התאמה אישית עם איש מקצוע שמכיר אישית את המטפלים, שומע אותך ואת צרכייך ומבצע השמה מדויקת בין מטופל למטפל. 

זה מה שאנחנו עושים פה הרבה שנים…

  

 

איך טיפול פסיכולוגי אונליין עובד?

 

למרות שהמפגש בטיפול אונליין אינו מתקיים פיזית באותו חדר, הקשר הטיפולי יכול להתבסס די טוב באמצעות מצלמה וחיבור אינטרנטי איכותי דיו. 

 

ההתמקדות ההדדית בהבעות הפנים של המטופל והמטפל מאפשרת להבחין בניואנסים קטנים וליצור אינטימיות דרך קשר עין ומחוות בין-אישיות.

 

ככל שמשתפרת איכות האינטרנט המהיר, כך מוגברת הרגישות להבחנה בתהליכי "כאן ועכשיו" - חומרים חיוניים ביותר לטיפול פסיכולוגי אפקטיבי. 

 

שיחה של טיפול פסיכולוגי דרך האינטרנט נשמעת תחילה מרוחקת, אבל לעיתים דווקא הריחוק הפיזי מהמטפל והעובדה שהמטופל נמצא באזור הפרטי שלו עשויים להפחית את רמת החרדה ולהוביל לפתיחות ונינוחות שלא בהכרח היו מתאפשרות בקליניקה.

 

אם אנחנו נותנים מבט על הנתונים בשטח, ברור כי יותר יותר מטופלים ומטפלים מדור ה-Z, ובוודאי מדור ה-Y (המילניאלים), רואים באינטרנט דרך טבעית לחיפוש פסיכולוגים וערוץ תקשורת יעיל (ואולי מועדף?) לטיפול ועזרה נפשיים. 

האם בעוד עשור או שניים תיעלמנה לחלוטין הקליניקות וייעוץ פסיכולוגי יועבר אונליין?

איש אינו יודע.

עם זאת, לפי ה-APA, איגוד הפסיכולוגים האמריקאי, טיפול פסיכולוגי אונליין הינו אחד מהכלים הקליניים המרכזיים של המאה הזאת. 

נסי מקוויליאמס, פסיכואנליטיקאית אמריקאית משפיעה, כותבת על הצורך בשילוב בין אלמנטים מגרים לבין אלמנטים מנחמים בעבודה עם המטופל. נחמה מספקת תחושת ביטחון, בעוד שבגירוי נעשה שימוש להצגת אתגר ומורכבות במטרה שהמטופל יוכל לצמוח. הגמישות של מתן מגוון התערבויות מנחמות ומגרות עבר אף הוא לפסיכותרפיה מרחוק ובכך ההתערבויות שמציע המטפל עשויות להזדקק למשהו שיגביר אותן בצורות אחרות, ממש כמו ששחקן תיאטרון צריך להביע עצמו באורח מוגזם ביחס לשחקן בסרט. 

 

כך כותבת פרופ' אוריה תשבי, פסיכולוגית קלינית, על הטיפול הדינמי באינטרנט (מתוך שיחות בימי קורונה, אפריל 2020): 

 

"כמדריכה ותיקה, אני נתקלת כיום בשאלות חדשות לגמרי עבורי: איך מנהלים טיפול פסיכודינמי בזום? איך אני מייצרת אינטימיות כמו בחדר? מה עושים עם שתיקות בזום, שנראות לפתע יותר מאיימות או מביכות מאשר בקליניקה? גם תחושת המקצועיות שלי כמדריכה מתערערת במקצת — אין לי עושר ַ ניסיון להציע למודרכיי. בתוך הבלבול לגבי ה־setting הם מבקשים ממני כללים, לעשות ׳סדר׳, אך עדיין אין לי כללים סדורים ומנוסחים. במקום זאת אני מעודדת אותם שנלמד ביחד, נלמד ממטפלים אחרים, וגם נלמד מהמטופלים מה מתאים להם"

 

 

טיפול קבוצתי באינטרנט

 

מנחים ומשתתפים בקבוצות תמיכה ובקבוצות טיפוליות נדרשים בימים אלו לפתרונות יצירתיים. למשל, קבוצות לטיפול בהתמכרויות, קבוצות תמיכה למתמודדים עם דיכאון, חרדות, קבוצות הורים ועוד.

 

כשהחלל הפיזי בו נוהגת הקבוצה להיפגש סגור על פי הנחיות משרד הבריאות והגבלות הריחוק הנדרשות אינן מאפשרות מפגש קבוצתי בקליניקה, המטופלים, שזקוקים לתמיכה קבוצתית שוטפת על מנת להתמיד בתהליך השינוי צריכים פתרון יעיל ומהיר. 

 

קבוצת תמיכה באינטרנט, אונליין, התארגנו להן בעולם ובישראל, גם בימי חרבות ברזל, המלחמה בעזה ובאירועים שמעוררים חוויה של של טראומה משותפת. 

לא מפתיע שגם כאן תוכנת Zoom מהווה פלטפורמה טיפולית מובילה. מעניין גם שהתצורה המקוונת של המפגשים מגדילה את כמות הנוכחים בהם.

 

האטרקטיביות של קבוצות התמיכה אונליין לא חלפה עם שוך הקורונה.

 

נהפוך הוא: לאור השפעתן החיובית של קבוצות התמיכה המקוונות נראה כי הן יהפכו לחלק קבוע מהנוף הטיפולי וישולבו בקבוצות התמיכה ש״בעולם האמיתי״ גם לאחר שהסכנה תחלוף.

 

 

איך להתכונן לשיחת וידאו עם המטפל/ת?

כמה נקודות חשובות שיעזרו לכם להפיק את המיטב מייעוץ פסיכולוגי בוידאו:

 

  • בקשו מהמטפל להשתמש בפלטפורמה דיגיטלית מאובטחת (כמו זום בריאות) והמנעו מחיבור לפגישה באמצעות רשת Wi-Fi ציבורית.

  • מצאו חלל פרטי בבית בו תוכלו לדבר בחופשיות, בלי שתצטרכו ללחוש ובלי שתפריעו לאחרים. לפעמים פגישה במכונית יכולה להיות פתרון לא רע. 

  • התייחסו לפגישה ממש כמו לביקור בקליניקה. זה אומר להתלבש, לנעול נעליים, לא לשלב עישון ואלכוהול ולא לפורר חטיפים על המחשב...

  • קחו לפני כמה דקות בשקט ותתכוננו לפגישה. מעבר מיידי בזום מפגישת עבודה לטיפול נפשי יכול להיות צורם מדי.

 

 

אבטחת מידע בטיפול פסיכולוגי אונליין

 

אחד הדברים החשובים ביותר הוא לוודא שהאדם אליו פנית מוכשר לתת טיפול, שיש לו את התעודות הנדרשות אבל גם לוודא שיש לן את היכולת והידע בטיפול אונליין ובשימוש בטכנולוגיה. דבר נוסף הוא לדעת שגם על המטופל לשים לב לנושא האבטחה.

אם אתה בוחר למשל לשלוח הודעת טקסט למטפל/ת, אל תשאיר את הטלפון שלך ללא הגנה של סיסמה.

אם אתה משתמש בשיחת וידאו, שים לב שגם רמת האבטחה של המערכת הטכנולוגית שלך היא מעודכנת ושאתה, המטופל, נמצא בסביבה בטוחה עבורך.

חשוב לציין כי במכון טמיר אנו מקפידים לעבוד עם תקן האבטחה הבינלאומי המחמיר ביותר -  HIPPA

פלטרפורמות טכנולוגיות לשיחות ועידה בווידאו (Videoconference) שמוכרות ע"י תקן זה הן למשל Skype, Updox, Vsee, Zoom for healthcare, Doxy.me, Google G Suite Hangouts לעסקים. 

 

HIPAA תקן אבטחה לטיפול אונליין

 

 

סוגיות אתיות בטיפול מרחוק באמצעות האינטרנט

 

פעמים רבות מתעורר חשש מסטיגמה הנלווית לבקשת עזרה נפשית.

צמיחת חברות הטיפול באינטרנט מנסה לספק מענה לבעיות אלה. 

 חברות אלו מעלות שאלות אתיות הנוגעות לאחריות של חברות טכנולוגיות בנושאים של בריאות הנפש ומעלות אתגרים ייחודיים של בטחון, ביטוח מקצועי ופרטיות. 

לשמחתנו, אנחנו רואים היום מודעות הרבה יותר גבוהה מצד שירותים פסיכולוגיים באינטרנט, בכל מה שקשור לחיסיון, לסודיות התכנים ולדיסקרטיות ההכרחית.

אנחנו עובדים בהתאם לתקן שהוגדר על ידי איגוד הפסיכולוגים האמריקאי (APA), שמוכר כמובן גם בארץ.

 

לסיכום, טיפול פסיכולוגי דרך וידאו הוא מענה אופטימלי עבור ישראלים שגרים

ביישובים מרוחקים בארץ או בחו"ל, או מי שסדר היום  מקשה עליהם להגיע לקליניקה.

 

אנו מציעים טיפול אונליין בעברית, אנגלית, רוסית וערבית.

  

 

בואו נדבר על הדברים

החשובים באמת

 

מוזמנים.ות לשיחה עם איתן טמיר,

ראש המכון והמנהל המקצועי, 

 לייעוץ קצר, ממוקד וחד-פעמי - 

הערכה מותאמת אישית, חידוד הבעיה

והכוונה מדויקת למטפל.ת -

אצלנו או אצל עמיתים.

 

עלות: 140 ש"ח

 

 

הרשמה מהירה:

 

 בתל אביבאונליין בזום

 

 

מענה לכל שאלה

(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

Clinical Psychologists Tel Aviv

 

 

 

קראו המלצות מאומתות של

לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר

 

 

כתיבה:

 

איתן טמיר, MA, ראש המכון 

עם מומחי מכון טמיר

 

סמדר שטינברג,

ביבליותרפיסטית, MA

 

 

מכון טמיר מספק גם שירותים פסיכולוגיים מרחוק למבוטחי/ות דיויד שילד

 

davidshield skype therapy

 

 

 

עדכון אחרון

 

17 בדצמבר 2023

  

בדיקת עובדות והצהרה לגבי אמינות המאמר מדיניות כתיבה

 

 

 

מקורות:

 

Békés, V., Aafjes-van Doorn, K., Luo, X., Prout, T. A., & Hoffman, L. (2021). Psychotherapists' Challenges With Online Therapy During COVID-19: Concerns About Connectedness Predict Therapists' Negative View of Online Therapy and Its Perceived Efficacy Over Time. Frontiers in psychology, 12, 705699. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2021.705699

 

Connolly S. L., Miller C. J., Lindsay J. A., Bauer M. S. (2020). A systematic review of providers’ attitudes toward telemental health via videoconferencing. Clin. Psychol. Sci. Pract. 27:e12311. 10.1111/cpsp.12311

 

Roesler C. Tele-analysis: the use of media technology in psychotherapy and its impact on the therapeutic relationship. J Anal Psychol. 2017 Jun;62(3):372-394. doi: 10.1111/1468-5922.12317. PMID: 28504335.

 

Sucala M, Schnur JB, Brackman EH, Constantino MJ, Montgomery GH. Clinicians' attitudes toward therapeutic alliance in E-therapy. J Gen Psychol. 2013 Oct-Dec;140(4):282-93. doi: 10.1080/00221309.2013.830590. PMID: 24837821; PMCID: PMC4048868.

  

Wright, J.H & Caudill, R. (2020) Remote Treatment Delivery in Response to the COVID-19 Pandemic. Psychotherapy and Psychosomatics

 

 

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024