פסיכולוגים ומטפלי CBT מומחים בהרצליה | המלצות מאומתות

 

טיפול פסיכולוגי

וטיפול CBT בהרצליה 

  

 

טיפול פסיכולוגי ופסיכותרפיה מתמקדים בנפש האדם ובעולמו הפנימי, מתוך רציונל שבאמצעות עבוודה מקצועית בשיחות, טיפול בדיבור, ניתן לייצר שינוי אמיתי ועמיד בחייו של האדם.

 

פסיכותרפיה מושתתת על אמונה באדם, ועל כך שבעזרת ההכוונה המתאימה והייעוץ ההולם- יש ביכולתו של המטופל למצוא את הכוחות הפנימיים לשנות דפוסים מוטעים בחשיבה, בהתנהגות, להתגבר על קשיים ולהגיע לאיכות חיים טובה יותר.

 

ואכן, תסמינים שלשל הפרעות נפשיות עשויים להשפיע באופן דרמטי על איכות החיים ועל היכולת לתפקד.

 

בשביל זה אנחנו פה. 

 

 

הכוונה לפסיכולוג מומלץ בהרצליה

 

מציאת הטיפול והמטפל המתאים ביותר עבורך חשובה עד מאוד, בעיקר מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים של דרכים טיפוליות.

 

במקום לבחור בדרך של ניסוי ותעייה, צרו עמנו קשר כדי למצוא את איש/ת המקצוע שיכולים ברמה הגבוהה ביותר של ודאות לעזור לך.

 

 

חשוב לדעת מה על סדר היום שלנו במכון טמיר:

אם אנו סבורים כי אין ביכולתנו להפנות

למענה הטיפולי היעיל ביותר עבור מי שפונה אלינו,

נעשה כמיטב יכולתנו ונפנה לשירות הפסיכולוגי

המתאים לך ביותר בקהילת הקולגות המקצועית בהרצליה והשרון

 

 

כשירות פסיכולוגי פרטי מקצועי, אנו בקיאים ומתעדכנים כל הזמן בפעילות קלינית של שירותים פסיכולוגיים ציבוריים ופרטיים.

אנחנו רואים אתגר אמיתי בהפניה מדויקת של כל אדם שמגיע אלינו לכתובת המקצועית המתאימה לו ביותר.

  

שיטות פסיכותרפיה וטיפול פסיכולוגי - לילדים, בני נוער ומבוגרים - חותרות לשיפור התמודדותם של מטופלים עם מכאובים נפשיים.

כיום, שיטות הטיפול הרבות והגישות השונות הקיימות לטיפולים נפשיים, מציעות מגוון עשיר של טיפולים, למטרות שונות, החל מהתערבות במשבר וניהול מעברים בחיים וכלה בטיפול פסיכודינמי מעמיק ומשנה חיים.

 

חשוב שכל אדם יוכל למצוא את השיטה המתאימה לו ביותר, לאישיותו ולהגשמת המטרות אליהן הוא חותר בהווה.

 

מכון טמיר מציע פסיכותרפיה וטיפול פסיכולוגי בעלות הגיונית עם מטפלים מומחים ומומלצים בקליניקות העמיתות שלנו בהרצליה

 

 

פסיכותרפיה בהרצליה

 

איש/ת הטיפול הנפשי, פסיכולוג, עו"ס קליני או מטפל בהבעה ויצירה, הוא איש מקצוע מתחום בריאות הנפש, שלמד והתנסה שנים רבות על מנת לקבל הסמכה לטפל בנפשו של האדם, מתוך הבנת המורכבות הרבה שבכך.  

 

מטפלי מכון טמיר מיומנים ומנוסים וביכולתם ליצור התקשרות משמעותית עם מרבית המטופלים שפונים אלינו, תוך הקפדה על קבלה חסרת שיפוטיות, אתיקה, כבוד, אמפתיה והבנה.

 

המשותף לכל הגישות הטיפוליות המוצעות במכון, הוא המקום הנכבד המוענק לקשר שבין המטפל למטופל ולחשיבותו המכרעת להצלחה בטיפול.

 

בשונה מכל טיפול אחר, הטיפול הנפשי אינו יכול לעבוד מבלי התקשרות חזקה, ברית טיפולית אמינה ואמון מלא בין המטפל למטופל.

מעניין שפעם אחר פעם, מחקרים מוצאים כי הקשר הזה, המקום הייחודי שמוענק לאדם בטיפול הנפשי, המתמקד בו ללא ציפיות ושיפוטיות, מהווה קרקע פורייה לשינוי מהותי ועמיד בחיים, התנסות ולמידה עצמית שיכולה לפלס דרך למימוש עצמי, זוגי, מקצועי ומשפחתי.  

 

 

טיפול פסיכודינמי

 

טיפול דינמי, או פסיכותרפיה פסיכודינמית, הוא סוג מסורתי של טיפול פסיכולוגי רגשי, שמתמקד בשיחות עומק המכוונות לעולמו הפנימי של המטופל, בשילוב עבודה על ״הכאן ועכשיו״ בחייו, כולל מערכת היחסים עם המטפל.

טיפול דינמי מתאים לילדים, בני נוער ומבוגרים כאחד.

 

הוא נמצא יעיל למתמודדים עם התמכרויות, הפרעות אישיות, קשיים במערכות יחסים, הפרעות אכילה ועוד.

 

בטיפול דינמי המטפל יעודד את המטופל לדבר על כל אסוציאציה שעולה בתודעתו, אך המטרה המרכזית היא להביא להפוגה בתסמינים המפריעים ולהגביר את ההערכה והמסוגלות העצמית של המטופל.

טיפול דינמי מתאים לאנשים בעלי מודעות גבוהה יחסית לקשיים שלהם ומחפשים את הדרך לפתור אותם בתהליך פסיכולוגי יסודי שמקנה שינוי עמיד. 

 

  

טיפול קוגניטיבי התנהגותי

 

אם אתם מחפשים מטפל/ת CBT מנוסה ומומחה בהרצליה, מכון טמיר זה המקום: 

 

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) היא גישה טיפולית אקטיבית ומוכוונת פתרון שמעודדת את המטופל לשנות את התנהגותו, דפוסיו ותפיסתו את עצמו באמצעות מעקב, ניטור ושינוי מחשבתי.

היא מתאימה לכל הגילאים: ילדים, מתבגרים ומבוגרים ולמרבית סוגי הקשיים וההפרעות הנפשיות: דיכאון, חרדות, טראומה, פוביות,  התקף חרדה חמור, הפרעות אכילה, הפרעות אישיות ועוד. 

 

שיטת CBT מציעה פתרון מהיר וחד, יחסית לטיפול דינמי, באמצעות השגת מטרות ויעדים ברורים שמוגדרים על ידי המטופל והמטפל בתחילת הדרך.

 

CBT נחשבת לשיטת פסיכותרפיה מוצלחת מאוד, אך כמובן שגם היא לא מהווה פתרון קסם.

יש בה עבודה מאומצת לאורך כל השבוע, גם בין הפגישות, שמתבטאת בתרגול, רישום והכנת שיעורי בית שמייצאים את המיומנויות הנלמדות "לעולם האמיתי״. 

 

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי מתמקד בשינוי מחשבות אוטומטיות, אותן מחשבות אישיות על עצמנו, על העולם ועל אחרים, שקופצוצת משום מקום ומייצגות את אמונות הליבה שלנו על עצמנו. הן מפריעות ודורשות טיפול בעיקר כאשר הן מתקבעות על פגם מסוים, ביקורת או חרדה משתקת.

 

הטיפול נתפר עבור כל מטופל, צרכיו האישיים והבעיה הנפשית ממנה הוא סובל.

 

 

איילת כהן תדהר, פסיכותרפיסטית במכון טמיר בהרצליה, מתייחסת השאלה "מה קשה בפנייה לטיפול?" ומחברת אותה להתגברות על חששות ולבטים:

 

 

מה בין פנייה לטיפול רגשי ואומץ? 

 

הפנייה לטיפול נפשי הייתה בעבר מעשה בלתי מקובל ששמור ל״חולים״, ל״בעייתיים״ ולאלה שברור לכל ש״משהו לא כשורה איתם״, שהסביבה מתקשה להכילם, שהם מתקשים לתפקד כמו כולם. 

פנייה לטיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי לוותה עד לא מזמן בתחושת פגימות, בושה, וגררה לעיתים קרובות צורך להסתיר, מחשש לתיוג. 

בעולם של היום התיוג והסטיגמה פחתו:  

ניתן למצוא שפע של מטפלים ואיתם גם מגוון גישות טיפול שונות, הרבה יותר אנשים בוחרים להיעזר באפיק זה.

ובכל זאת, הפנייה לטיפול רגשי עדיין מלווה בלא מעט חששות, פחדים והתלבטויות. 

 

למה בעצם? 

 

הצעד הראשון בפנייה לטיפול נפשי דומה במהותו לצעד הראשון מתוך "12 הצעדים" מעולם המכורים: 

"הודינו כי אנו חסרי אונים מול התאווה, וכי אבדה לנו השליטה על חיינו". 

הפנייה לטיפול כרוכה באמירה עצמית שמשהו לא עובד לנו כמו שהיינו רוצים, שאנחנו לא בשליטה מלאה על חיינו, שהלכנו לאיבוד בדרך, שכשלנו באיזשהו אופן, שיש משהו גדול מאיתנו שמנהל אותנו, ואנחנו קטנים וחסרי אונים מולו. 

זה צעד שמשמעותו שלצידו ההכרה - אני לא מצליח יותר לבד. 

זה מקום קשה ומתסכל להיות בו, עמדה שדורשת ויתור על הצורך בשליטה עצמית, צורך שכולנו נאחזים בו חזק וממאנים להרפות ממנו בקלות.  

 

 

אתגר האמון באחר

 

בשלב הזה, לצורך פנייה לטיפול, נדרשת יכולת להאמין שאדם אחר באמת יכול לסייע לי. שיש לו הכלים, הידע, הניסיון, שתהיה כימיה בינינו, ושאני אוכל לתת בו אמון מלא, כי בכל זאת, אני אמור לשתף אותו בסודותיי ובמכאוביי. 

חלקנו, חווינו בחיינו פגיעות מאנשים קרובים לנו, שהותירו בנו צלקות קשות וגרמו לכך שחווית האמון הבסיסית באחרים נסדקה, ונדרש לעיתים תהליך טיפולי ארוך על מנת לשקמה. לכן, הפנייה בפועל למטפל, דורשת גם יכולת לסמוך ולתת אמון באחר, כשהנטייה לחשדנות, קיימת באופן טבעי, אצל כולנו.

 

 

אתגר המגע עם כאב

 

היבט נוסף שמנהל אותנו בתהליך הפנייה לטיפול הוא הפחד לגעת בפצעים ולגלות עד כמה הם שורפים. 

מאחר ותהליך טיפולי מזמין חשיפה של ארועים וחוויות לא פשוטים מחיינו, יש המדמים אותו לניתוח לב פתוח ללא הרדמה, ויש שיעדיפו לחבוש את הפצעים, לא לראותם מול עיניהם ולא לחטאם. 

והשאלה, מה מחיר החבישה, והאם כך הפצע לא יזדהם יותר? אכן, פעמים רבות, מתעורר כאב נפשי במהלך הטיפול. 

זה לא תהליך קל ולא קורה הוקוס פוקוס ופתאום הכל מסתדר במקומו בשלום. 

הפחד ממגע עם הכאב, הוא הרבה פעמים פחד משתק, בגינו נעדיף להימנע מפנייה לטיפול ונמצא פתרונות מהירים שישתיקו את הקשיים והסימפטומים של הבעיה בטווח המיידי, לעיתים באמצעות תרופות או שימוש בחומרים פסיכו-אקטיביים אחרים או באמצעות קבלת החלטות מהירות ופזיזות, כמו פרידה ממערכת יחסים למשל. 

 

 

אתגר ההשתהות

 

נקודה נוספת קשורה לכך שרבים מאתנו מעדיפים להיות ב- Doing (המתייחס לעשייה ולתפקוד החיצוני) על פני ה- Being (המדגיש את חוויית ה"להיות").

קיימת נטייה לחשוב ששינוי חיצוני במקום העבודה, במקום המגורים, בקשר הזוגי, במראה ובמשקל שלנו, יחולל שינוי פנימי בתחושות שלנו ובמערכות יחסינו עם הקרובים לנו.

אמירות כגון: "האהבה תגיע אם רק ארד במשקל", "הכל יהיה אחרת כשנעבור לגור בבית משלנו". מכירים? לא אכחיש, זה אכן לפעמים עובד, אבל לא על ה-Doing  בלבד יעמוד השינוי על איתנו, הוא זקוק לחיזוק באמצעות שלוחות אל הרגש, אל ההוויה והתפיסה העצמית שלנו.

אני מאמינה, שכל עוד נהייה שבויים בקונספט של ה- Doing בלבד, לא בטוח שנצליח להישאר קרובים מספיק לעצמנו, להווויתנו, למה שנכון ומדויק לנו, והרבה פעמים גם לא נספיק לנשום. 

 

טיפול מזמין לעיתים יציאה מאיזורי הנוחות שלנו.

הוא הרבה פעמים יבחן באופן ביקורתי את הטייס האוטומטי שלנו, את התפיסות והדפוסים שהשתרשו אצלנו ויציע לבחון מחדש את הפרשנות שלנו למציאות ולארועי חיינו.

מאחר ויציאה כזו היא בדר"כ קשה, וההתבוננות בראי היא פעמים רבות לא מחמיאה, נעדיף פעמים רבות לתת להגנות שלנו לנצח, נבחר להמשיך ולהשליך את עיקר בעיותינו על בן/ת הזוג, הגרוש/ה, הילד, על הורינו או על הממונה עלינו בעבודה.

ואז, הכי קל שיש אחראי אחר. אני פטור משינוי ולכן אני גם פטור מלבדוק את עצמי במסגרת טיפול. פתרון פשוט והגיוני.   

 

 

פנייה לטיפול פסיכולוגי דורשת אומץ

 

מכל האמור לעיל די ברור אם כך, שפנייה לטיפול דורשת אומץ. אומץ לשתף, להתבונן, להרגיש, לחוות, להיות בקשר עם אחר משמעותי, ועם עצמנו. אומץ להסתכן בכאב נפשי. 

קצת בדומה לסיפור חייו של הסרטן, שנדרש עם גדילתו להסיר את שיריונו לתקופה מסוימת עד שיימצא מספיק מקורות לסידן מהסביבה על מנת לבסס שריון נוקשה המאפשר הגנה מהסביבה ומסייע באכילה. באותם ימים שהוא ערום ונטול הגנות, הוא מצוי במצב הכי פגיע, ונתון לחסדי הים. אולם, אם צלח הוא את האתגר, יהפוך לגדול ולחזק יותר. כך בדיוק גם בטיפול פסיכותרפי. האומץ להתפשט בהדרגה מהגנותינו ומהדפוסים המוכרים לנו, עשויה להוביל לגדילה ולהתחזקות בסופו של יום.      

אם כך, הרווחים מהשתלבות בהליך טיפולי רגשי עשויים להיות משמעותיים מאוד. 

ראשית, הכאב הופך נסבל יותר כשיש עם מי לחלוק בו. איוורור הכעסים, התסכולים, וחוויות הילדות הלא פשוטות, מאפשר עיבוד ושחרור של מטען כבד שהולך איתנו שנים רבות לצד פינוי מקום לאנרגיה חדשה. 

במהלך הטיפול חופש הבחירה שלנו מתרחב, למשל הבחירה איך לפרש את הסיטואציה או את הקונפליקט האישי או הבינ-אישי, איך לנהל ולהתנהל בתוכם.  

פעמים רבות ניתן לקבל כלים מעשיים לקידום תקשורת פתוחה ומקרבת, גם דרך שימוש בשיח עצמו עם המטפל/ת. 

תקופת הטיפול מאפשרת לנו פעמים רבות לשים את עצמנו במרכז, לבחון את המקום אליו הגענו בחיים, את מערכות היחסים המשמעותיות שאנחנו מקיימים, לסמן את הקשיים, הקונפליקטים, חוסר האיזונים בחיינו, לחקור אותם ולחתור לדיוק עצמי ולכינון אורח חיים מלא, משמעותי וטוב יותר. 

המסגרת הטיפולית נטולת שיפוטיות, יש בה הרבה קבלה, הבנה ולגיטימציה להיות מי שאנחנו. 

ובסופו של דבר, טיפול רגשי עוזר לנו לצמוח, דרך זיהוי הכוחות והמשאלות שלנו, ולהפוך לגרסה טובה יותר של עצמנו.  

 

 

טיפול פסיכולוגי לילדים והדרכת הורים בהרצליה

 

מכון טמיר מציע לכם גם טיפול פסיכולוגי לילדים והדרכת הורים בהרצליה עם נבחרת נהדרת של מטפלות רגשיות ומטפלות CBT לילדים. 

 

 

 

בואו נדבר על הדברים

החשובים באמת

 

  

שיחת ייעוץ ממוקדת 

עם ראש המכון / מומחה ספציפי- 

בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)


 

 

 התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי

(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

Clinical Psychologists Tel Aviv

 

 

 

קראו המלצות מאומתות של

לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר

 

השאר תגובה

מה דעתך? מוזמנים להגיב!

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024