מאמרים בפסיכולוגיה (241)

מיטב המאמרים בפסיכולוגיה

מאתר מכון טמיר

אנו מעלים לאתר מאמרי איכות

שנכתבים ע״י צוות המכון ואורחים.

כל המאמרים נערכים על ידי צוות

אנשי מקצוע מובילים. 

  

מוזמנים/ות לקרוא

ולהעשיר את הדעת.

  ז'אק לאקאן פסיכואנליזה לאקאניאנית     כתיבה:   הדס אורינגר וייס, MA, פסיכותרפיסטית מוסמכת עם צוות מכון טמיר   הדס אורינגר וייס, MA, מטפלת בגישת לקאן, מכון טמיר ת״א      אנליזה לאקאניאנית הינה תיאוריה ושיטת הטיפול נפשי אשר פותחה ע"י ז'אק לאקאן, פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי צרפתי מהמאה ה-20 .…
דרושים/ות מטפלי CBT   שיודעים להחזיק טיפול, בעלי תואר שני לפחות בברה"ן, בעלי/ות הסמכה בפסיכותרפיה קוגניטיבית-התנהגותית, שלא מאמינים ברצפות עקומות... ומעונינים להשתייך לקהילת מטפלים צעירה ולהרחיב את היקף הפעילות בקליניקה הפרטית   בואו לצמוח אישית בתוך מעגל קבוצתי בתנופה התפתחותית: הצטרפו לצוות המטפלים/ות העמיתים/ות של מכון טמיר    למכון טמיר…
  תוקפנות בטיפול וטיפול בתוקפנות   תוקפנות בפסיכולוגיה   תוקפנות יכולה להיות פיזית או ורבלית, גלויה או סמויה, מכוונת או לא מודעת. בכל מקרה היא תמיד מעוררת רגשות בשני הצדדים - זה שמפעיל אותה וזה שסופג אותה.   התנהגות מוגדרת כתוקפנית גם כשאינה גורמת נזק או כאב ממשיים. הביטויים הכי גלויים…
התמודדות משפחתית עם מחלה כרונית     המשפחה היא היחידה החברתית הראשונית המתמודדת עם חולי של אחד מחבריה, לפיכך התפקוד של כל אחד מבני המשפחה ושל המשפחה כמערכת מושפע לרעה ממצב זה. ההשפעה הינה שלילית, במיוחד כשמדובר במחלה כרונית עם סיכון לחיים, הפוקדת את אחד הילדים במשפחה. המחלה מעוררת אי…
  יחסי מטפל-מטופל בטיפול נפשי     יש גישות יעילות של טיפול פסיכולוגי שאינן צוללות לעומק היחסים בין מטפל למטופל, אבל מוסכם וברור כי הקשר הטיפולי הכרחי בכל טיפול מוצלח.   עובדה זו אוששה שוב ושוב במחקרי הערכה, מעבר למתודולוגיה או לדמוגרפיה הספציפיות.   למשל, מחקר חדש מגלה כי מטופלים במרפאות בריאות הנפש…
  אבל, אובדן ואפיזודה דיכאונית מאג'ורית      התייחסות למצבי אבל ניתן למצוא במגדיר האבחוני הפסיכיאטרי (DSM-5-TR).   לפי DSM-5, תגובות לאובדן משמעותי (כגון שכול, חורבן כלכלי, אובדנים כתוצאה מאסון טבע, מחלה רפואית רצינית או נכות), עלולות לכלול תחושות של עצב רב עוצמה, רומינציות סביב האובדן, נדודי שינה, אובדן תיאבון,…
    מהי אנורקסיה נרבוזה?   אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת אכילה מסכנת חיים, המאופיינת ברצון פתולוגי להפחית במשקל ובהתעסקות כפייתית בדימוי הגוף ובאכילה.  הסובלים/ות מאנורקסיה מתאמצים לשמור על משקל גוף נמוך ככל הניתן, בכך שאינם אוכלים מספיק,  מתאמנים יותר מדי, או שניהם. היעדר טיפול מקצועי בהפרעה עלול לגרום להחרפת התמונה הקלינית,…
אבל, שכול ואובדן הורה     אובדן הורה כולל טווח רחב של רגשות החל בעצבות עמוקה ועד כעס. מדובר בתהליך נורמטיבי של התמודדות עם אבל ושכול, שמשך הזמן שלו תלוי באישיות האינדיבידואלית של המתאבל, אך בדרך כלל אורך כשנה. כל אדם צריך לעבור את המסע האישי שלו כדי להשלים עם אובדן…
  המשך תמלול הרצאתה של ד"ר עפרה אשל:   בתהומות ש"מעבר לעיקרון העונג" - מחשבות על היכולת להיות בלא-להיות ולשרוד    אני רוצה להתקדם הלאה, למקום סבוך עוד יותר, לסיפורו של גנטריפ, שאני קוראת לו "התמוטטות ממיתה". גם כאן, סיפור הטראומה ידוע אך הוא שאירע ולא נחווה, באופן נוקב עוד…
  המשך ההרצאה של ד"ר עפרה אשל:  בתהומות ש"מעבר לעיקרון העונג": מחשבות על היכולת להיות בלא-להיות ולשרוד     פחד מהתמוטטות -  Fear of breaking down לפי ויניקוט, צריך להתייחס בטיפול נפשי למצבים שהתרחשו אבל אי אפשר לזכור אותם. חלק מהתהליך הטיפולי יהיה לחוות אותם מחדש ולקחת עליהם בעלות. Fear…
   יש לפעמים, לא בכל פעם, שהרצאה מצליחה לחולל משהו מבפנים, משהו שזז שם ושאפשר להשתמש בו בטיפולים והדרכות.   כזו היא הרצאתה מעוררת ההשראה של ד"ר עפרה אשל.   היא מובאת כאן בגרסתה המצולמת ב-youtube, מתוך יום עיון באוניברסיטת חיפה, יוני 2012.   תמללנו את ההרצאה, בכמה חלקים, לטובת…
  חרדה ודיכאון   מתמודדים עם חרדה ודיכאון? איך מזהים, איך מטפלים ומה הקשר בין שתיהן?     דיכאון וחרדה    בואו נדבר על דיכאון וחרדה, כל אחת בנפרד והשילוב של שתיהן גם יחד:   ראשית, דיכאון וחרדה הן שתי ההפרעות הפסיכיאטריות הנפוצות ביותר. כ-5% מהאוכלוסייה הבוגרת בעולם סובלים מדיכאון, וכ-40-50%…
  כמה זמן אורך טיפול קוגניטיבי התנהגותי?     אורכו של  טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) , נע בין 10 ל-30 מפגשים שבועיים. יכולים להיות מקרים בהם הטיפול נמשך מעבר ל- 20 מפגשים שנקבעו ובמקרים נדירים הטיפול יהיה אף קצר משישה מפגשים.      מומחי ה-CBT של מרפאת מאיו קליניק מציינים כמה…
    כמה עולה טיפול פסיכולוגי? מה העלות של טיפול CBT? האם עדיף טיפול פסיכולוגי בעלות יותר גבוהה? כמה מומלץ לשלם עבור הטיפול?      טיפול פסיכולוגי וכסף   מאז ומעולם, השילוב בין טיפול פסיכולוגי לבין תשלום כספי היה קצת מורכב. בניגוד לשירותים מקצועיים אחרים שאנחנו רוכשים מאיש מקצוע (רופא שיניים,…
    מה זה פרפקציוניזם?   פרפקציוניזם היא נטיה אישיותית להציב לעצמנו סטנדרטים בלתי אפשריים או להאמין שאנחנו חייבים לעמוד בציפיות הגבוהות של אחרים כלפינו ואף להתעלות עליהן.   הבעיה של כולנו עם פרפקציוניזם מתחילה כנראה כאשר הצורך הבריא בהצלחה הופך לצורך בשלמות. אנחנו חיים בעידן פוסט-מודרני שדורש הישגים והצלחות.…
  מה זה מורליזציה?   מנגנון הגנה זה דומה באופיו למנגנון הרציונליזציה אלא שלהבדיל ממנו הוא נותן ביטוי לדיאלוג עם הסופר אגו, מה נכון חברתית, כללית לעשות ולא רק מה נכון מבחינת התחושה הרגעית של האדם.   ניתן לומר שמנגנון זה נמצא בקצה הצדקני יותר מבחינת רף ההצדקה. אם ניתן…
רציונליזציה (התרצה)   כתיבה:   מילי רביד, פסיכולוגית קלינית מומחית, פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית    מהי רציונליזציה?   רציונליזציה, או התרצה, היא הנמקה בדיעבד, מתן ביטוי קוגניטיבי, רציונלי, שמסביר רגש, מחשבה או פעולה.  היתרון במנגנון הגנה זו נובע מתוך הכוח שהוא מספק להתמודדות עם מגוון רחב של אירועים לא נעימים מבלי…
מהי הגנה אינטלקטואלית? מנגנון ההגנה אינטלקטואליזציה מבוסס על בידוד הרגש מהחשיבה, אלא שבניגוד למנגנון הבידוד הרגשי כאן נותן האדם ביטוי מילולי לממד הרגשי אך ביטוי זה נותר חיצוני ומעביר הרגשה ברורה שאין לאדם באמת קשר עם ממד זה.  החיבור לרגש מבטא יכולת גבוהה של האגו, לחוות אירוע מסעיר ומפחיד, להתבונן עליו, לזהות…
עמוד 10 מתוך 11

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024