מאמרים בפסיכולוגיה (252)

מיטב המאמרים בפסיכולוגיה

מאתר מכון טמיר

אנו מעלים לאתר מאמרי איכות

שנכתבים ע״י צוות המכון ואורחים.

כל המאמרים נערכים על ידי צוות

אנשי מקצוע מובילים. 

  

מוזמנים/ות לקרוא

ולהעשיר את הדעת.

     בשנת 1959, קרל גוסטב יונג, מאבות הפסיכואנליזה, התראיין לתוכנית טלוויזיה בריטית. כאשר שנשאל אם הוא מאמין באלוהים, ענה את המשפט המפורסם: "אני לא צריך להאמין, אני יודע."         התגובה אחרי הראיון הייתה מיידית: רבים ראו בכך הצהרה על אמונה עיוורת של ענק פסיכואנליטי, בעוד אחרים…
   מנגנון הפלצבו נחשב עד לא מזמן לסוג של אשליה פסיכולוגית, פרוצדורה מסקרנת שמהתלת בתודעה, כאשר סוד כוחה בכך שהאדם אינו מודע למניפולציה שמופעלת עליו. אבל בשנים האחרונות אנחנו רואים עוד ועוד מחקרים המלמדים כי פלצבו יעיל גם כאשר האמת מוצגת בצורה גלויה.   היכולת של פלצבו לעורר תהליכים רגשיים, פיזיים…
    ערב יום כיפור.   עת לחשבון נפש, להתבוננות פנימה ולהכיר בהזדמנות לתקן את דרכינו.    כל שנה אני מוצא את עצמי מתמודד מחדש עם השאלה -   האם אני באמת יודע לסלוח?      מחקר שפורסם לאחרונה ב-International Journal of Environmental Research and Public Health שופך אור על…
  נרקיסיזם הוא תכונה אישיותית שמתארת אדם המתמקד בצורה מוגזמת בעצמו, ושואף לצרוך אהבה והערכה מהסביבה בכמות גדולה. אנשים בעלי נטייה נרקיסיסטית מפתחים לעיתים קרובות תחושת ערך עצמי מנופחת ומחפשים כל הזמן תשומת לב, אישור והכרה מאחרים. נרקיסיזם עשוי להביא אנשים אלה להראות ביטחון עצמי מופרז, אך מתחת לפני השטח,…
  איך הרגישות המוגברת של HSP מגבירה את המודעות לגירויים סביבתיים, לחיוב ולשלילה?   הרגישות המוגברת היא כמו אנטנה קליטה במיוחד, המאפשרת לאנשים רגישים מאוד להבחין בפרטים שהאחרים לא שמים לב אליהם. מצד אחד, זה יכול להפוך אותם לאמנים, מטפלים ומנהיגים יוצאי דופן. מצד שני, התחושה המתמדת של גירויים יכולה…
    אורטיקריה (בעברית סרפדת או חרלת), היא מצב רפואי המאופיין בהופעה חוזרת של פריחה מגרדת בצורת כתמים או בהתנפחות של העור, ולעיתים קרובות בשילוב שני המצבים גם יחד. תסמינים אלו נמשכים למעלה משישה שבועות, ויכולים להופיע ולהיעלם שוב ושוב.    הם מתבטאים כתפרחת עורית הכוללת נגעים אדומים ונפוחים, שיכולים…
  אנחנו דנים באתר המכון בדרכים לטיפול פסיכולוגי בקשיים ואתגרים נפשיים. אבל הרבה פעמים עזרה עצמית יכולה לתרום המון, אולי אפילו יותר.       חרם חברתי הוא חוויה כואבת ומתסכלת שרבים מאיתנו נאלצים להתמודד איתה במהלך החיים. בין אם זה בבית הספר, במקום העבודה או במעגלים החברתיים, תחושת הדחייה והבדידות…
  אמופיליה היא נטייה אישיותית להתאהב במהירות ובקלות. היא מתאפיינת ברצון עז לחוות את הריגוש והתחושות הקשורות להתאהבות, ובנכונות ליצור קשרים רומנטיים באופן מהיר. בעוד שאמופיליה אינה נחשבת להפרעה נפשית, רמות גבוהות שלה עלולות להוביל להתנהגויות מסוכנות, כמו התעלמות מסימני אזהרה ביחסים או נטילת סיכונים מיניים. אמופיליה נבדלת מהתקשרות חרדתית…
  כמה פעמים מצאתם את עצמכם בשיח עם אדם שדיבר על עצמו במעין שטף דיבור ולא הצלחתם להשחיל מילה בשיחה? כנראה שמתישהו נתקלתם בזה. תופעה זו היא ביטוי של נרקיסיזם, או ליתר דיוק נרקיסיזם שיחתי. לפעמים זה מרגיש כאילו לאותו אדם לא אכפת מאיתנו, כאילו הוא לא רואה אותנו. אנו מרגישים…
    עד כמה השם שלך משפיע על בחירות מרכזיות בחייך?   קלטו את זה:   למישהו בשם אור יש סיכוי גבוה יותר לחיות באורוגוואי. ההסתברות שמישהי בשם מור תבחר בקריירה של מורה גבוה מהצפוי. לא מפתיע אם כך, שמפעל חייו של אמנון פיש יהיה מסעדת דגים.     נשמע מפגר? …
     המושג "תחושת קהילתיות״ נטבע על ידי הפסיכולוג אלפרד אדלר עוד בשנות ה-30 של המאה הקודמת.    תחושת קהילתיות מתייחסת למידה בה אנו מרגישים מחוברים ובהרמוניה עם אנשים אחרים.  אנשים עם תחושת קהילתיות חזקה שואפים לשתף פעולה ולהיות מועילים לאחרים. לעומת זאת, אלה שחסרים תחושת קהילתיות עשויים להיות מונעים…
  לאור אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה שהתחילה ונמשכת עד ימים אלו, יום הזיכרון השנה מסתמן כבעל משקל ומשמעות שונה מאלו שקדמו לו. אירועי הזוועות שהגיעו מתוך מטרה להשמדה המונית של גזע, של עם שלם, מורגשים כאגרוף בבטן הרכה של כל אזרח במדינה שלנו. התחושות כוללות צורך ורצון להנציח ולשמוע, לצד…
  מלחמת חרבות ברזל מציבה בפני החברה הישראלית אתגר קיומי, לא רק בזירה הביטחונית אלא גם בחזית הפנימית. טור זה בוחן את השפעותיה הפסיכולוגיות והחברתיות של המלחמה דרך יישום מושגי המפתח של 'אגרגציה' ו'מסיפיקציה' במודל האנליטי של ארל הופר. יש כאן פרדוקס - איך יתכן שדווקא החוויה המשותפת של עימות…
  כשאנשים ניגשים לראיון עבודה ומתבקשים לשתף בתכונה לא טובה שלהם, לא מעט אנשים נוטים לדבר על פרפקציוניזם.   פרפקציוניזם זו הרי תכונה שיש בה גם פן חיובי, ואם כבר מדברים על משהו שלילי, עדיף להגיד משהו שאפשר להוציא ממנו את הטוב. אז כן, פרפקציוניזם הוא דבר אדפטיבי כאשר האדם…
    המונח "הפצצת אהבה" מתייחס לדפוס חיזור, המתרחש בדרך כלל בתחילת מערכת יחסים יחסים רומנטית, בו בולטת חיבה אינטנסיבית, מופרזת, כלומר אינה מותאמת למציאות המתהווה של היחסים.    הפצצת אהבה נראית בדרך כמו מצב בו בה צד אחד "מפגיז" את השני בהערצה ותשומת לב מוגזמות.   ידוע וברור כי…
  אדם הסובל מהפרעת אישיות נרקיסיסטית הוא אדם שכלפי חוץ נראה כאדם בעל ביטחון עצמי גבוה, כמישהו בעל תחושת גרנדיוזיות וחשיבות עצמית גבוהה. במילים אחרות, מישהו שהכל סובב סביבו ומרגיש חשוב, וכתוצאה מכך, בעל צורך בהערצה וקבלת שבחים באופן תמידי.    בשל ההתרכזות בעצמו, ניתן לתפוס אדם זה כאדם בעל…
    איך אישיות יכולה להשתנות?   כולנו רוצים לחולל שינוי מסוים באישיות שלנו, אף אחד לא רוצה כנראה לשנות את כולה.   שינוי אישיות בטיפול פסיכולוגי הוא שאלה שעומדת בפני עצמה.   כאן ננסה לבחון אילו תנאים נדרשים כדי לחתור למטרה זו.      סקירת מחקרים עדכנית הסיקה כי…
  כל חיינו אנו יוצרים אינטראקציות עם אנשים שונים איתם אנו באים במגע, בין אם מדובר בפן חברי, רומנטי, מקצועי ועוד.    רובנו נעדיף את הדרך החלקה, את הדרך לפיה הדברים מסתדרים כמו שאנחנו רוצים, עם זאת, לרוב הדרך אינה חלקה והיא רצופה בקונפליקטים מזדמנים. הרי אנו אנשים שונים בעלי…
עמוד 1 מתוך 12

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024