מאמרים בפסיכולוגיה (241)

מיטב המאמרים בפסיכולוגיה

מאתר מכון טמיר

אנו מעלים לאתר מאמרי איכות

שנכתבים ע״י צוות המכון ואורחים.

כל המאמרים נערכים על ידי צוות

אנשי מקצוע מובילים. 

  

מוזמנים/ות לקרוא

ולהעשיר את הדעת.

  לפי ויניקוט, המצב הנפשי ההתחלתי של התינוק מתאפיין בחוסר אינטגרציה קיצוני. ברשמים ספורדיים. אוסף של תחושות ותפיסות. כיצד ויניקוט רואה את התפתחות האישיות דרך יחסיו עם האם?     איך מתפתחת האישיות לפי ויניקוט?   דונלד ויניקוט טען שההתפתחות של כל אחד היא מאד אישית, לכן נמנע כמעט תמיד…
     הטקטיקות הפסיכולוגיות בהן נוקט חמאס החל מ-7 באוקטובר 2023 הולכות לכיוונים קיצוניים, גם ביחס לאסטרטגיות לוחמה פסיכולוגית במשטרים מופרעים ביותר. מה שבולט היטב בתוך תמונת הקרב המנטלי זו התנועה המניפולטיבית של הנהגת חמאס בין קורבנות לתוקפנות. לתפקיד ה'קורבן' יש השלכות רבות משקל, הן על עיצטב דעת הקהל באמצעי…
  מי לא מכיר את הימים האלה שמרגישים כאילו התיישב עליך ענן של אנרגיה לא טובה:   בפנים התחיל יום קצת אפור, בטלפון "מיקמוך בתור הוא..." והשכן מביא את הסעיף. לפעמים נדמה שרגע קטן של יציאה מוויסות רגשי עלול להחריב את כל היום, ואפילו להשפיע על הלך הרוח כמה ימים…
      נתחיל בהגדרות - מהי טראומה?   כשמדברים על טראומה אנו מדברים על חשיפה לאירוע המייצר אצל האדם תחושות כמו ניתוק, חוסר אונים, פחד וחרדה, בלבול ועוד. בנוסף, הטראומה מתרחשת כאשר מדובר בחשיפה לאירוע מסכן חיים. זאת ועוד, בשביל שנוכל לקרוא למשהו 'טראומה', על עוצמת הרגשות שנגרמו לאור חשיפה…
    עבודת צללים היא רעיון מתוך הפסיכואנליזה היונגיאנית, אותה פיתח הפסיכיאטר השוויצרי קרל גוסטב יונג.     מהו הצל?   הצל הוא מבנה תאורטי פנימי, המתייחס לחלק הלא מודע שמכיל חולשות, קונפליקטים ואינסטינקטים מודחקים.   לכל אחד מאיתנו יש צל, והוא כולל את מה שאנחנו לא יכולים לראות בעצמנו.…
  אחרי מתקפות הטרור בישראל ב-7 באוקטובר 2023, חל זינוק חסר תקדים בבקשות לרישיון לנשק אישי.   הדיון לגבי הנגשת כלי נשק להמון אנשים עדיין לא מתקיים במלואו בארץ, אך בינתיים חשוב שבמשרד לביטחון לאומי ייקחו בחשבון את המסקנות של מחקר אמריקאי שפורסם לאחרונה. המחקר מצביע על קשר בין שימוש…
    ישראל בעיצומו של מצב קשה, יקח עוד שנים לעבד מה שקרה לנו.  המחירים עוד לא עובדו ואפילו לא הוגדרו, אבל מרגש לראות את גל ההתנדבות העצום שפוקד את הישראלים במהלך חרבות ברזל. הנתינה ההמונית בולטת: אזרחים מעניקים המון למשפחות המתמודדות עם תרחישים בלתי נתפסים, למפוני העוטף ויישובי הצפון,…
    מאז האסון שפקד אותנו ב-7/10/23, והמלחמה שנקלענו לתוכה אחריו, אנו עדים לזינוק בביקוש לקבלת רישיון אזרחי לנשיאת נשק אישי, הם באזור בדרום והן במחוזות אחרים בארץ.    אירועים טראומטיים, בהגדרתם, מטלטלים את עצם הקיום של האדם. הם מביאים לפתחנו חוסר אונים עקב היעדר יכולת תגובה, אימה מציפה, תחושת הפתעה…
  המקרה של גיא - טיפול בהתמכרות לגראס    - כל הפרטים מוסווים היטב -    גיא, סטודנט שנה ג' להנדסת מחשבים, בן 26, לומד את שנתו האחרונה בתואר הראשון באוניברסיטת תל אביב. הוא הגיע אלי למכון דרך המלצה של מטופל קודם, איש צעיר שעשה איתי דרך ארוכה ומשנת חיים,…
    משחקי מחשב ופלייסטיישן ביססו את עצמם היטב כמדיום של בידור, עם תרבות שלמה של גיימינג. אינספור ז'אנרים זמינים בקצות האצבעות שלנו, החל מקרבות ירי אינטנסיביים בפלייסטיישן וכלה בסימולציות מרגיעות, מגוון עשיר שנותן מענה למגוון רחב של טעמים והעדפות.   אבל שאלה אחת נותרה לא סגורה: האם משחקי וידאו…
  מהו משחק הַאֲשָׁמָה (Blame Game)?   יש בני אדם שעבורם האשמת האחר היא אמצעי הכרחי בתקשורת עם אחרים. כאשר מדובר במערכות יחסים קרובות, כמו זוגיות, משפחה, עבודה וחברות, ההאשמה היא אסטרטגיה רעילה דרכה מקווה המאשים לזכות בערובה לאהבה (נרחיב על זה).   לפעמים הדפוס המאשים גלוי לעין ואפילו שקוף. לכל…
    מהו משבר הקן הריק?      הקן המתרוקן מתאר שלב בחיי הורים, ובכל משפחה מתבגרת, בו אחרון הילדים עוזב את הבית ומשאיר את הוריו ב"קן ריק", מצב מטאפורי המתאר את החיים לאחר עזיבת הילדים.   עבור רבים, מדובר בתקופה מאתגרת, המפגישה את האדם עם המון כאב:   ההורים חשים…
  כיום, בעידן הדיגיטלי, האינטרנט הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו ושינה את הדרך שבה אנו מתקשרים עם אחרים.   לצד אין־ספור האפשרויות שהעולם הדיגיטלי מציע, גוברים החששות מהשפעת עידן זה על תחושת הבדידות. פרדוקס הקישוריות (Paradox of Connectivity) מתייחס לכך שבעוד שהאינטרנט מספק הזדמנויות לקשר, שיתוף מידע וביטוי עצמי –…
   טיול גדול כאבן דרך בתהליך הספרציה אינדיווידואציה   הטיול הגדול איננו מושג חדש כפי שנדמה. עוד במאה ה-17 גברים צעירים מהמעמד הגבוה יצאו לטיול מסורתי שנקרא "הטיול הגדול" ברחבי יבשת אירופה. הטיול היווה מעין טקס מעבר, ומטרתו העיקרית היתה חשיפת הצעירים למורשת התרבותית וליצירות ייחודיות כגון אמנות, ארכיטקטורה ומוסיקה.…
     מהי תסמונת פיטר פן?   תסמונת פיטר פן היא תופעה פסיכולוגית מעניינת המתארת אדם מבוגר שנאבק בכל מחיר בעול הבגרות.   מי שטבע לראשונה את המונח תסמונת פיטר פן (Peter Pan syndrome) היה הפסיכואנליטיקאי והסופר דן קוליי, בספר רב-מכר שפורסם בשנת 1983. הוא תיאר את האדם הפרוטוטופי הסובל ממנה כגבר ה׳מסרב…
    breadcrumbing פירורי יחס ותשומת לב במערכות יחסים   breadcrumbing (יצירת שביל פירורי לחם) הינו מושג המתאר תופעה של מניפולציה שמתרחשת בעולם ההיכרויות, לאור עליית ההיכרויות באפליקציות וברשתות החברתיות.   ההגדרה של ברדקראמבינג היא פעילות של שליחת מסרים קצרים ולא רציפים, כמו הודעות טקסט קצרות, פוסטים בפייסבוק או לייקים…
    ייעוץ פסיכולוגי לעיצוב קריירה    להלן תיאור המקרה של שוקי, שעבר תהליך של ייעוץ תעסוקתי במכון טמיר בתל אביב.    כל הפרטים מטושטשים היטב:    שוקי (שם בדוי), גבר בן 28, הגיע לטיפול תעסוקתי בגלל שהוא מרגיש ייאוש וחוסר תכלית. בהיותו בן יחיד לאב כלכלן מצליח מאוד ולאם…
    אורן (שם בדוי) הוא גבר בן 27 המתגורר בתל אביב. הוא עובד כקופירייטר פרילאנסר וחולק דירה עם שותף.   אורן סובל מהפרעת אישיות נמנעת, המתבטאת בדפוס דיפוזי של עיכוב חברתי, תחושות של חוסר מותאמות ורגישות יתר להערכה שלילית.   בואו נסתכל על המסע של אורן בטיפול וכיצד הוא…
עמוד 2 מתוך 11

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024