מצבים נפשיים (249)

    מה הקשר בין חרדה למתן שתן?   יש אנשים שמתקשים לשלוט בשתן שלהם, בעוד אחרים עשויים להרגיש שהם צריכים ללכת לשירותים לעתים קרובות. ישנן סיבות ביולוגיות לכך שאדם אינו יכול לשלוט בשתן בזמן חרדה, אולם בכל מה שקשור להיבטים פסיכולוגיים ניתן לראות קשר בין הטלת שתן לבין פעילות…
    דיכאון היא אתגר מרכזי בבריאות הנפש.   הטיפולים בדיכאון הקיימים כיום אינם יעילים עבור כל המטופלים וברור שנדרשות אפשרויות טיפול יעילות יותר.   במאמר זה נתייחס לטיפול נתמך MDMA עבור דיכאון קליני, ובפרט לפרוטוקול שנקרא MDMA-AT.     איך MDMA פועלת ומה הקשר לדיכאון?   MDMA פועלת בעיקר…
      ביטוי יצירתי יכול להיות דרך מצוינת לעזרה נפשית, בייחוד עבור מי הזקוקים לעזרה ובטיפול בהתמודדות עם חוויות טראומטיות.   דיבור פתוח, ישיר וגלוי לב על טראומה יכול להיות אתגר לא פשוט.  מתמודדים עם הפרעת דחק פוסט-טראומטית עושים המון כדי להמנע ממפגש עם טראומה והטריגרים המחוברים אליה.  טיפול…
    האם כדאי לפתוח כל טראומה נפשית כדי לעבד אותה או שישנן חוויות שעדיף שתישארנה מודחקות?   הסוגיה של ״פתיחת הטראומה״ מעלה שאלות ודיונים רבים בקהילת הפסיכותרפיה.   בקרב נחשפים לטראומה עולה לא אחת חשש מפתיחה מחודשת של פצעי העבר, מה שמוביל לעיתים להימנעות מטיפול, הכל כדי לא לפגוש…
   טיפול EMDR ברמת השרון, הרצליה והאזור       צליל עמוס סגל שוחחה עם שרון ריגאי, מטפלת מנוסה בגישת EMDR, עמיתת מכון טמיר בשרון:     מתי יש לשקול שילוב EMDR?   כדאי לשקול לשלב טיפול EMDR לעיבוד חוויות וזכרונות במספר הקשרים:   תמונות חקוקות בזיכרון הגורמות לכאב רגשי…
     מהי טראומה?   ניתן לתאר טראומה פסיכולוגית כחוויה הגורמת למצוקה נפשית, לרוב כאשר מדובר בסיכון חיים לאדם שנחשף לטראומה או לאדם בקרבתו.    יחד עם זאת, טראומה היא סובייקטיבית ויכולה להשתנות מאדם לאדם. לדוגמה, אירועים כמו אסונות טבע, לחימה או התקפות טרור יכולים להיות טראומטיים, אבל גם להיפרד…
  תקיפה והתעללות מינית היא חוויה טראומטית שעלולה להשאיר צלקות פסיכולוגיות ארוכות טווח. השלכותיה של אלימות מינית עלולות להשפיע על כל היבטי חייו של אדם ולהקשות על ההתמודדות עם חיי היומיום. פנייה לטיפול יכולה להיות צעד מכריע לקראת ריפוי והחלמה, אך עבור נפגעים רבים, תהליך הפנייה לטיפול מלא במכשולים ואתגרים.…
    הת'ר בכחוס מספרת על בנה רנדי, שהחל להשתמש במריחואנה בגיל 15 ופיתח הפרעת תלות בקנאביס אחרי שנה של עישון.   לאחר שלא הצליח להתנקות בתהליך גמילה, הוא עבר לקולורדו והפך למשתמש קבוע. כשהגיע לגיל 21, צריכת המריחואנה שלו עלתה מדרגה והובילה לאפיזודות של דלוזיות וחשיבה פרנואידית, שלאחריהן הגיעה…
    להביט לטראומה בעיניים   השבת טראומה (Trauma reclaming) היא תהליך הכולל הכרה ועיבוד של טראומה פסיכולוגית, במקום לחיות במצב השרדותי לצדה.   לא ברור מי טבע לראשונה את המונח אבל הרעיון עצמו נחקר במגוון תחומים, כולל פסיכולוגיה, סוציולוגיה ולימודי תרבות. תהליך החזרת טראומה כולל בדרך כלל הכרה ועיבוד של…
    מהו אפקט יום השנה ב-PTSD?    תגובת יום השנה לטראומה (Anniversary reactions) מתייחסת לתסמינים פוסט-טראומטיים המופיעים ביום השנה או בתקופה קבועה בה התרחש אירוע טראומטי כמו מלחמה, אובדן פתאומי, תאונת דרכים או פגיעה מינית.   תגובות רגשיות ופסיכולוגיות אלו מופעלות על ידי תזכורות לאירוע המאיים, ובהן תאריך שנתי קבוע,…
  אנורקסיה ופרפקציוניזם   במאמר זה נתייחס לקשר בין פרפקציוניזם לבין הפרעות אכילה. נתייחס לרציונל מאחרוי החיבור הזה ונסיים בדרכי טיפול שונות שיכולות לעזור.    פרפקציוניזם, כידוע, היא הנטייה להחזיק בסטנדרטים לא מציאותיים, לגבי עצמך שאיפה לשלמות שלעולם אינה יכולה לספק את מי שאימץ אותה. לפי מטה-אנליזה שבחנה את הקשר…
      אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת אכילה קשה המתבטאת בדימוי גוף מעוות, פחד לא רציונלי מעלייה במשקל והתעסקות מוגברת בשליטה על המשקל ומידות הגוף.   אנשים עם אנורקסיה עושים מאמצים רבים כדי לשמור על המשקל או להפחית אותו, בין היתר באמצעות הגבלת מזון, הקאות יזומות ופעילות גופנית קיצונית.  …
  תסמונת סוואנט היא מצב נדיר יחסית שתואר לראשונה כבר ב-1783.   התסמונת נקשרה תודעתית להפרעות תקשורת על הספקטרום האוטיסטי יש גם גאונות חריגה, העומדת בניגוד למוגבלות ממנה הוא סובל.  אבל לא כל הסוואנטים הם אוטיסטים, ולא כל האנשים עם אוטיזם הם סוואנטים.   סוואנטים מפגינים יכולות יוצאות דופן בהרבה תחומים,…
    אחת מהפרעות השינה המתסכלות ביותר היא אינסומניה אידיופתית:   נדודי שינה כרוניים שמתחילים מוקדם בחיים (בילדות, אפילו בלידה).     אז מהי אינסומניה אידיופתית?   אינסומניה אידיופתית היא סוג של אינסומניה כרונית שאין לה סיבה עליה ניתן לשים את האצבע. המתמודדים עם ההפרעה בריאים יחסית והם שומרים על…
  מהי אנורקסיה לא טיפוסית?   כשרובנו חושבים על אנורקסיה נרבוזה סביר שנדמיין אנשים כחושים עם משקל נמוך מאוד, שלד ועצמות או משהו דומה.  אבל ישנו גם סוג שונה ומתעתע של אנורקסיה נרבוזה, בה המטופל/ת לא נראה רזה במיוחד. הפרעה זו נקראת אנורקסיה נרבוזה לא טיפוסית ויש בה את כל הסימפטומים של…
    כולנו חווים לעיתים ״ענייני בטן״, שאת. הסיבתיות מאחורי חלק מהם ניתן לייחס לעולם הרגש.  רגשותינו ומחשבותינו משפיעים ישירות על מערכת העיכול שלנו. הדבר עובד גם בכיוון ההפוך, כשמרגישים ערפול ועייפות אחרי שאוכלים יותר מדי סוכר וג׳אנק פוד. הקשר הזה יכול לעזור להסביר למה יש עצירות כשנלחצים או מוטרדים,…
  שינה היא תהליך מורכב, ולעתים תפיסתנו את טיב השינה שלנו - או אפילו את היותנו ישנים או ערים - עשויה להיות שגויה.   אינסומניה היא הפרעת שינה הכוללת קושי מתמיד בהתחלת השינה, בהימשכות השינה או באיכותה. אינסומניה פרדוקסלית, מנגד, קרויה ע״ש הפרדוקס המרכזי שלה, לפיו אנשים במצב זה מאמינים…
  אינסומניה והתמודדות עמה בטיפול CBT   אינסומניה היא הפרעת השינה השכיחה ביותר. היא מתבטאת בקשיי ההירדמות, בקשיים להישאר לישון ו/או בהתעוררויות מוקדמות מדי ללא יכולת לחזור לישון.   טיפול קוגניטיבי-התנהגותי באינסומניה (CBT-I) הוא פרוטוקול לא-תרופתי שמטרתו להפחית את הסימפטומים של אינסומניה כרונית ולשפר את יעילות השינה. הרעיון של CBTI…
עמוד 3 מתוך 12

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024