מצבים נפשיים (249)

    שפיכה מוקדמת הגדרות, תסמינים ודרכי התמודדות     מהי שפיכה מוקדמת?   שפיכה מוקדמת מתרחשת כאשר הגבר מגיע לאורגזמה ביחסי המין מוקדם יותר מהעיתוי שהוא או בת/בן הזוג היו רוצים. הזמן הממוצע של אורגזמה גברית הינו כ 4.5 דקות מרגע החדירה ועד השפיכה, כאשר שפיכה מוקדמת מוגדרת במצב…
  כיום ברור לכל כי טראומה היא לא רק פיזית אלא גם רגשית ופסיכולוגית.    כל אירוע טראומטי, בין אם זו מתקפת טרור, אלימות פיזית קיצונית או אסון טבע, מותיר אחריו השפעה פסיכולוגית, והההכרה בנוכחות השפעה כזו היא צעד ראשון לקראת ריפוי.     לטראומה יש השפעה מגוונת על אוכלוסייה…
  איך אנחנו מגיבים לאירוע טראומטי?   הרבה לפני שמתפתחות הפרעת דחק פוסט טראומטית, קיימות תגובות נורמטיביות ואקוטיות לחשיפה למצבים בהם מתעוררת סכנת חיים.    מבחינה היסטורית, המונח "הפרעת דחק חריפה" נטבע במהלך מלחמות העולם הראשונה והשניה כדי לתאר תסמינים נפשיים של חיילים שסבלו מהלם קרב, ולכן כונה גם "תגובת…
  מה גורם לדיכאון?   לדיכאון יש היסטוריה ארוכה והוא העסיק את מיטב המוחות הפילוסופיים והפסיכולוגיים.    כולם ניסו לפענח את הגורמים והסיבות להתרחשות דיכאון: הפילוסוף הרומי קיקרו, הניח במאה הראשונה לפני הספירה, שהדיכאון הוא תוצר של זעם, פחד או יגון כבד.   זיגמונד פרויד סבר שהדיכאון הוא תוצאה של…
  מהי הפרעת פאניקה?    הפרעת פאניקה היא סוג של הפרעת חרדה. ההפרעה מתבטאת בהתקפי חרדה, תחושות אימה פתאומיות כאשר לא קיימת סכנה ממשית. ההרגשה של התקף חרדה היא של אובדן שליטה, יחד עם תסמינים גופניים.    התקף פאניקה הוא פרץ פחד עז שמגיע לשיא תוך דקות, ובמהלך זמן זה…
  מהי תסמונת פיקה (Pica Syndrome)?   תסמונת פיקה מתבטאת בתשוקה פתולוגית לאכול חומרים לא תזונתיים או מרכיבי מזון גולמיים. אלה יכולים להיות חומרים יחסית לא מזיקים, כמו אכילת קרח (פגופגיה), או יותר מזיקים פתיתי צבע יבש או נייר, סבון, כפתורים, חימר, שיער, אבק, חול, אפר ובדלי סיגריות, דבק, גיר, צואה,…
  סוגים של הפרעה ביפולרית   הפרעה ביפולרית, שכונתה בעבר מאניה דיפרסיה, היא מצב נפשי שגורם לשינויים קיצוניים במצב הרוח, הכוללים פיקים רגשיים (מאניה או היפומניה) לצד מצבים של שפל וקריסה פסיכולוגית (דיכאון).   ישנם 5 סוגים מובחנים של הפרעה דו-קוטבית. כולם כוללים במידה מסוימת אפיזודות של דיכאון ומאניה.  …
     דיכאון פסיכוטי   הגדרת סיווג ייחודי לדיכאון פסיכוטי נדרשה כאשר פסיכיאטרים מצאו כי חלק מהלוקים בדיכאון קליני (MDD) חווים במקביל גם פסיכוזה, שמגיעה בנוסף על תסמיני הדיכאון.   ישנם סוגים שונים של דיכאון, כאשר כל אחד מהם בעל מאפיינים שונים מבחינת משך הזמן, סוג התסמינים ועוד.   4…
  גורמים להפרעות חרדה      הפרעות חרדה מתפתחות מתוך שילוב של סיבות שגורמות להן או גורמי סיכון שתורמים להתפתחותן:   גורמים סביבתיים, גנטיקה, ביוכימיה, נוירולוגיה,קשב, מצביים שפוגעים בבריאות גופנית ומאפייני אישיות.      האטיולוגיה של הפרעות חרדה נחשבת מורכבת, חלק מהגורמים עשויים לקרות יחד, חלקם יובילו זה לזה וחלק…
  תודו שיש יתרונות קסומים לשעות הלילה.   הרגישות שלנו לקול גוברת, היכולת להתבונן פנימה נעשית זמינה יותר והאורות שמהבהבים במרחק מעוררים רגשות ישנים...   אז הנה, החל משנת 1998 החלו חוקרים יצירתיים (וכנראה ינשופים בעצמם) לבחון את יעילותו של טיפול בחושך על שיפור מצבם של מתמודדים עם הפרעה דו-קוטבית:…
    קוראים/ות יקרים/ות,   בנינו מאמר מעמיק על הפרעה דו-קוטבית, אותו אנו מעדכנים כל הזמן ומסכמים ממצאי מחקרים חדשים.   מוזמנים להעיר, לתקן ולהאיר, כדי שנלמד כולנו.    קריאה מהנה ותורמת!        זהו תוכן העניינים במאמר הנוכחי, פשוט דלגו למה שהכי רלוונטי לכם:     ההגדרה של מאניה דיפרסיה /…
    פסילוסיבין החומר הפסיכדלי בפטריות הזיה שיכול להפחית דיכאון ולסייע בטיפול הפרעות נפשיות נוספות     מהו פסילוציבין?   פסילוסיבין (שנקרא גם טאוננקטל), הוא חומר פסיכואקטיבי טבעי המצוי בזן של ״פטריות קסם״ שנקרא פסילוסיב קובנסיס (Psilocybe cubensis).   פסילוציבין ו- פסילוצין, החומרים הפעילים בפטריה, נמצאים תחת בחינת הקהילה המדעית כאמצעי…
  גורמים וסיבות להפרעה דו-קוטבית      מהי מאניה דיפרסיה?   הפרעה דו-קוטבית (הפרעה ביפולרית) היא הפרעה נפשית שגורמת לתנודות קיצוניות במצב הרוח, שכוללות ״היי״ רגשי (מאניה או היפומאניה) ושפל (דיכאון).   במצב של דיכאון אפשר להרגיש עצובים או חסרי תקווה ולאבד עניין או הנאה ברוב הפעילויות, וכשזה מתחלף למאניה…
  מהי קטטוניה (Catatonia)?   קטטוניה מאופיינת בחוסר יכולת לזוז באופן נורמלי. הסימפטומים של תופעה קלינית זו כוללים חוסר תזוזה, חוסר יכולת לדבר או להגיב לגירויים או לחילופין תנועות מהירות או לא-שגרתיות וסירוב לאכול או לשתות.    DSM-V מגדיר קטטוניה כמצב קליני בו נוכחים שלושה או יותר מהסימנים הבאים: קיפאון…
   נכון לשנת 2023, למעלה מ- 300 מיליון בני אדם ברחבי העולם סובלים מדיכאון.   זה בערך ל -4.4% מאוכלוסיית הכדור.    לאורך השנים עברה המילה דיכאון תהליך אבלוציוני עשיר ומסועף.    האבחנה הנפוצה קיבלה ע״י מטפלים ופסיכולוגים הרבה הגדרות והבחנות וננסה לעשות כאן קצת סדר.      למה חשוב להכיר את…
  בטיפול VNS, גירוי עצב הוואגוס (העצב התועה), עושים שימוש לטיפול באפילפסיה, אבל מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר אותו ב-2005 כאופציה לטיפול בדיכאון עמיד.   בתהליך VNS, טיפול באמצעות קוצב וגאלי שמושתל בצוואר, מגורה עצב הוואגוס בצורה מבוקרת על ידי אותות חשמליים, מה שמביא ליציבות פעילות עצבית אבנורמלית.  כפי הנראה,…
  אז...גנבתם פעם מחנות?     יש סיכוי שכן וגם אם לא, סביר להניח שאתם יכולים להבין את עוצמת הריגוש שמלווה דבר כזה.       קלפטומניה היא הפרעה נפשית שמתבטאת בדחף לא נשלט לגנוב.     הסובלים מההפרעה גונבים גם דברים שאינם בהכרח צריכים, שאינם מרשים לעצמם לקנות, או שאין…
  מאניה דיפרסיה אצל ילדים ונוער      למרות שפריצה של מאניה דיפרסיה שכיחה יותר בבגרות, היא יכולה להתרחש גם לפני תקופת הבגרות הצעירה, במהלך שנות הילדות וההתבגרות.    קשה יותר לזהות סימפטומים של הפרעה ביפולרית אצל ילדים ובני נוער. האתגר מתבטא בשאלה האם מדובר בעליות ומורדות נורמליים, תוצאה של מתח…
עמוד 10 מתוך 12

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024