מצבים נפשיים (249)

    אם אתם מתמודדים עם מידה זו או אחרת של חרדה חברתית, אתם מכירים ודאי את החששות, ההימנעות, התנהגויות הביטחון והמשאלה שתהיו חופשיים מהרעש הביקורתי שמזמזם אצלכם בראש ללא הרף בנוכחות אנשים אחרים.    במקרים רבים עולה האפשרות של שימוש באלכוהול כדרך להתמודד עם חרדה, להרגיש יותר בנוח ולזכות בשחרור…
  מלחמת חרבות ברזל וקשיים בשינה   תקופת המלחמה בעזה ובצפון משפיעה לא טוב על השינה.    בצל אזעקות, יירוטים ונפילות, החיים בשגרת חירום כרוכים בהרבה יותר לחץ נפשי, דריכות יתר, דיסוציאציה, סיוטים עקב חשיפה לתכנים מפחידים ועוררות פיזיולוגית גבוהה.  גם החשש הקבוע מפני בשורות קשות, על רקע הטראומה הבלתי…
  מחקר מצא כי סמים "חכמים" עלולים לעשות אותנו טיפשים   מאוד שכיח, בארה"ב וגם אצלנו, שסטודנטים ותיכוניסטים מצטיידים בתרופות המיועדות לטיפול ב- ADHD. תרופות אלו נתפסות ככלי עזר שעוזר להתרכז ולשפר יכולות וביצועים קוגניטיביים.   תוצאות מחקר חדש שהתקיים באוניברסיטת מלבורן מאתגרות את האמונה הזו: החוקרים האוסטרלים ביצעו ניסוי…
  עיבוד אבל ואובדן ברקע חרבות ברזל   אנשי מקצוע שמגישים פסיכותרפיה מתנדבים.ות בחודשים הללו בקו האש הפסיכולוגי: באילת, בים המלח, בשפיים, במחלקות השיקומיות בבתי החולים ובמוקדים אחרים הספוגים כאב נפשי עמוק עקב האירועים והמלחמה שפרצה אחריהם.   למרות שאין לנו קליניקה וגבולות יציבים, אנחנו מקשיבים כל יום לסיפורים כואבים,…
    אנחנו עוברים ימים קשים, וקשה לכולנו, מבוגרים וילדים.   ילדים שואלים שאלות שלפעמים מותירות אותנו ההורים קצת מבולבלים ממה נכון לומר ועד כמה להסביר.   קווים מנחים לתקשורת עם ילדים על המלחמה בעזה   איך מדברים עם הילדים על מציאות מורכבת כזו?     כמה קווים מנחים – …
  לחברים ולחברות שלנו, ישראלים ששוהים בחו"ל,   אירועי אוקטובר 2023 הותירו בכולנו חותם בל יימחה, בלי קשר לאיפה אנחנו נמצאים עכשיו גיאוגרפית.   אנחנו יודעים כמה שהמרחק מהבית מציב עכשיו אתגרים ייחודיים: הדאגה לבני משפחה וחברים, התחושה הכבדה שמסתכלים עליך לפי איזה צד אתה בסכסוך, ביטויי האנטישמיות המתגברים (המקרה…
    אשמה היא רגש חמקמק.   בהתחשב בהיקף הטראומטיזציה באירועי הטרור של 7 באוקטובר סביר שכחלק מהתסמינים הפוסט-טראומטיים, הניצולים יתנסו גם בסינדרום שנקרא אשמת השורד (Survivor’s guilt).    תופעה זו מוכרת אצל נפגעי טראומה נפשית והיא מתבטאת בכך שהאדם שניצל מאירוע מסכן חיים מתמודד עם שאלות מייסרות כמו "איך…
  יש הפרעה פסיכיאטרית שמעסיקה ומטרידה את העולם הטיפולי הכי הרבה (ובעיקר אותנו, מי שמצוי בפסיכיאטריה ובפסיכותרפיה): דיכאון. ההתערבויות הקליניות מבוססות המחקר לטיפול בדיכאון עשו כמה צעדים משמעותיים קדימה לאורך השנים, אבל יש וריאציה אחת של ההפרעה שמצליחה לתסכל גם את המומחים המבריקים ביותר בטיפול נפשי -  דיכאון עמיד לטיפול.…
   רק האור ינצח    נכתב ב-9 באוקטובר, היום השלישי של "חרבות ברזל"   מאת שרית קאן, פסיכולוגית קלינית מומחית       המסר הבא מיועד לכולנו – למי שבעורף ולמי שהיה או עודנו בתופת בגופו או בנפשו:   זה נורמלי להרגיש הכל!   הרגשות של כולנו מובנים לגמרי!   ברור…
      מעגלי הפגיעה הנפשית הנרחבים שנוצרו בחברה הישראלית מאז פרוץ המלחמה, חרבות ברזל, כוללים לא רק את הנפגעים הישירים אלא גם את מי שנחשפו לאירועים באופן עקיף.   הזינוק בכמות הפניות לעמותת ער"ן מאז 7 באוקטובר והצורך העצום בתמיכה נפשית מלמד על היקף הטראומה.    נזכיר כי התגובות הרגשיות…
  קנאביס הוא חומר די מבלבל.   מחד, ראיות אנדוקדוטליות ומחקרים קליניים מצביעים על כך שקנאביס עשוי לעזור בהפחתת הסימפטומים של דיכאון. מאידך, הקנאביס הוא גם חומר פסיכואקטיבי מדכא שעלול להביא עמו תחושות הקשורות בתסמיני דיכאון .   קנאביס בהחלט לא מתאים לכל אחד: עבור חלק מאיתנו צריכת קנאביס מבטיחה…
    לפי הנתונים האפידמיולוגיים, 3 מתוך 4 מתמודדים עם הפרעת דיכאון מתמשכת (דיסתימיה) יעברו לפחות פעם אחת אפיזודה של דיכאון מז'ורי שתתרחש במקביל, בו-זמנית.   מצב חופף זה זכה לכינוי דיכאון כפול.     מהו דיכאון כפול (Double depression)?   דיכאון כפול הוא סיבוך של הפרעת דיכאון מתון, או דיסתימיה,…
    הפרעת דיכאון עקב מצב רפואי אחר מסווגת כהפרעת מצב רוח. כמו סוגים אחרים של דיכאון, ההפרעה מתאפיינת בתקופה מתמשכת של מצב רוח מדוכא או ירידה ניכרת בעניין או בהנאה, אך היא נחשבת קשורה להשפעות פיזיולוגיות ישירות של מצב רפואי מסוים.     הקשר בין מחלה לדיכאוניות    מצב…
  דיכאון סוער - Agitated depression   דיכאון סוער (Agitated depression), המוכר גם כדיכאון נרגז / תוסס / חרדתי, הוא מצב נפשי שכולל מצב רוח מדוכא ותסמינים נופסים של דיכאון, לצד תסיסה פסיכומוטורית, תנועתיות עצבנית (Fidgeting), קשיי שינה, מרוץ מחשבות ועוד. במקרים מסוימים תופענה במחשבות אובדניות וסימנים מקדימים של התדרדרות פסיכוטית.  …
  מהי סייברכונדריה?   סייברכונדריה (Cyberchondria) היא מונח המתאר אדם שמפתח חרדה קיצונית, מופרזת ובלתי מוצדקת, כתוצאה משימוש באינטרנט לחיפוש מידע רפואי.   חרדה זו נובעת ומתחזקת על רקע חיפוש ידע מקוון ועלולה להטריד גם אחרי שהאדם התנתק מהמחשב. אצל רבים מתעוררת תחושה מעיקה שהם סובלים ממחלה כזו או אחרת,…
  מהי חרדת בריאות הממוקדת באדם אחר?   חרדת בריאות באמצעות שליח (Health Anxiety by Proxy Disorder או HAP) היא מושג חדש ומעניין בטרמינולוגיה הפסיכיאטרית. הפרעה זו מתארת מצב פסיכולוגי בו מופיעים דאגות, חששות וחרדות לגבי הפחד לחלות במחלה קשה, והיא מתבטאת לעתים קרובות לצד התנהלות לא-יעילה הקשורה לבריאות אפילו בהיעדר תסמינים…
  איך להתמודד עם פחד לחלות בקורונה?  וירוס הקורונה התפשט בכל העולם, ויחד איתו הגיעו, ובצדק, פחדים וחרדות מפני פנדמיה, מגיפה ויראלית עולמית שתצא משליטה. למי שהספיק לשכוח בסין בודדו ערים שלמות וברחבי העולם וגם בישראל עברנו תקופה שעוד ידובר רבות על המשמעויות הפסיכולוגיות שלה.   למרות שההר התגלה כסוג…
    פלאשבק רגשי - מאפיינים, מקורות, דרכי התמודדות וטיפול     מהו פלאשבק?   אם חוויתם פעם פלאשבק, סביר להניח שאתם זוכרים כמה חוויה חודרנית טראומטית יכולה להיות מבלבלת ומפחידה.   פלאשבקים הם חומרים מנטליים מלאי חיים של טראומה, שמופיעים במצב ערות. הם לא רצוניים, חזרתיים וחודרניים וכופים על המתמודד…
עמוד 2 מתוך 12

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024