טיפול זוגי בהרצליה
אם אתם בקשר, נשואים או בני זוג, ושוקלים להתחיל טיפול זוגי בהרצליה, אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לשיחת הכוונה אישית בטלפון כדי להתאים עבורכם את המטפל/ת הזוגי הנכון.
משתנה מרכזי בהצלחת התהליך הוא זיהוי הצורך, בחירת השיטה והפניה למטפל שיידע להוביל אתכם לעבר הגשמת המטרות.
ראיון עם סמדר שטינברג, מטפלת זוגית ועמיתת מכון טמיר בעיר, על דברים שחשוב לדעת לפני שמתחילים טיפול בזוג.
סמדר שטינברג, MA, מטפלת זוגית, מכון טמיר בהרצליה
מראיינת:
מאיה לוי, תלמידת תואר שני לפסיכולוגיה קלינית,
מנהלת תיאום הטיפול במכון
איך מטפל זוגי יכול לסייע לזוג הנמצא בקונפליקט? אשמח אם תוכלי לתת דוגמא מהקליניקה
הקונפליקטים הזוגיים "יושבים" הרבה פעמים על הנושא שאפשר לקרוא לו בפשטות הפכים משלימים, אך הוא מהווה אחד המקומות המורכבים ביותר בקשר-
כשאנחנו פוגשים את השונות של בן הזוג ונאבקים בה.
חלק גדול מהטיפול הזוגי הוא הכרה באיכות של השונות הזו, באופן מאד ספציפי לזוג הזה ול"ריקוד הזוגי" שלו.
למשל אצל זוג הורים, הגבר יותר נוקשה ומקפיד על גבולות בבית ומשמעת עם הילדים, והאשה מחזיקה יותר את המקומות של הנאה זוגית ומשפחתית ומרשה לעצמה וגם לאחרים "מתיחת גבולות".
הם מוצאים עצמם בויכוחים אינסופיים על ההורות ובטיפול נעבוד על איך להפסיק לנסות לשנות אחד את השני (שהרי זה נידון לכשלון) ולהתחיל לראות את היתרונות שבשונות, למה מלכתחילה התחברו על בסיס השונות הזו ואיך להגיע לתקשורת טובה ומקרבת גם כשיש קונפליקט.
באילו שיטות וטכניקות את משתמשת במסגרת טיפול זוגי?
אני עובדת בעיקר עם ה"כאן ועכשיו" של התקשורת הזוגית, סביב קונפליקטים שעולים בחדר ובין הפגישות, אך תמיד מתבוננת גם ממשקפיים דינמיות- על משפחות המוצא וההשפעות הבינדוריות על בני הזוג. לעתים משתמשת בטכניקות מתחום האימגו, שיטה שעובדת על שיפור ההקשבה העמוקה בין בני הזוג, וכן על הבנות ומושגים מעולם ה-EFT (תרפיה מבוססת רגש).
איך ניתן "לתפור" טיפול מותאם אישית עבור זוג?
אפשר לומר שרוב הזוגות רבים על אותם נושאים ובראשם מטלות הבית, כסף, מיניות, גישות שונות בהורות והמשפחות המורחבות. ועם זאת, כל זוג רב באופן אחר לגמרי, ומתוך מניעים רגשיים אחרים. אני אנסה להבין מתוך אילו מניעים רגשיים כל אחד מבני הזוג פועל, ואיך זה מפעיל את בן הזוג השני (על אילו "כפתורים" זה לוחץ). כשאני עוזרת לבני הזוג לתמלל את התחושות שלהם- ובעיקר תחושות של עלבון, פגיעות או חרדה- במקום את הטענות כלפי בן הזוג האחר, נוצרת תקשורת קרובה ופתוחה יותר שמעודדת הבנה ומאפשרת לדבר ולריב אחרת.
איך את מתמודדת עם מצבים שבהם אחד מבני הזוג מתנגד לטיפול או שמרגיש ש"מכריחים אותו" להגיע?
פעמים רבות יש התנגדות ראשונית לבוא לטיפול מתוך חוויות טיפול לא מוצלחות בעבר, או אפילו תפיסות שגויות לגבי מהו טיפול- שמעולם לא נבדקו. בדרך כלל המפגשים הראשונים הם מפגשים להיכרות ובניית אמון, ושם נוצר הקשר הראשוני ביני לבין שני בני הזוג. אם שניהם מרגישים שמקשיבים להם, שלא שופטים אותם ושאולי הם אפילו יכולים לומר דברים שישבו על ליבם ועד כה לא העזו לבטא- יש בד"כ תחושה טובה ואפילו הקלה.
מלבד זאת מהמפגש הראשון אני מתקשרת עם שני בני הזוג יחד, ולא עם אחד מהם בהתכתבויות או שיחות נפרדות, ומבקשת משני בני הזוג מחויבות ראשונית לטיפול. אחת לכמה זמן אני מבררת איך מרגישים בטיפול ומוודאת שעדיין רוצים להמשיך.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
עם ראש המכון -
בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר
אביבה שקד, MA, מטפלת זוגית בהרצליה, מכון טמיר