גלינה אוחלוב | MA | מטפלת זוגית ומטפלת CBT בבאר שבע

גלינה אוחלוב, MA גלינה אוחלוב, MA

 

גלינה אוחלוב

 

שמי גלינה אוחלוב, אני עובדת סוציאלית קלינית, מתמחה בטיפול זוגי ומשפחתי, עמיתת מכון טמיר בבאר שבע.

בנוסף, אני פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית וחברה באגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. בעלת ידע רחב וניסיון טיפולי רב שנים בתחומי טיפול שונים. 

 

 

השכלה והכשרות קליניות

 

  • תואר ראשון בעבודה סוציאלית (BSW) משנת 2006, אוניברסיטת בן גוריון.

  • תואר שני בעבודה סוציאלית במגמה של טיפול זוגי ומשפחתי (MSW) משנת 2020, אוניברסיטת אריאל בשומרון.

  • לימודי פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית, המגמה לטיפול הורי, זוגי ומשפחתי, התכנית הישראלית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, המרכז הרפואי תל השומר.

  • קורס לטיפול בהתמכרויות.

  • השתלמות בנושא הפרעות אכילה.

  • השתלמות בנושא פגיעות מיניות.

 

 

ניסיון מקצועי

 

את עבודתי המקצועית התחלתי בתחום התמכרויות. תחילה ריכזתי עבודה עם המכורים ביחידה לטיפול בהתמכרויות ובהמשך עבדתי בקהילה לטיפול בהתמכרויות. בתקופה זו התנסיתי בעבודה פרטנית וקבוצתית עם מכורים לסמים ואלכוהול תוך כדי השמת דגש על עבודה עם משפחת המכור. הטיפול כלל עבודה סביב דפוסים התמכרותיים, עיבוד חוויות טראומטיות, זיהוי מצבי סיכון ורכישת כלים להתמודדות אדפטיבית במצבי לחץ ומשבר. כחלק בלתי נפרד מעבודה עם המכורים נעשו התערבויות סביב פגיעות מיניות והפרעות אכילה. 

 

בהמשך עבדתי כ-7 שנים בתחום שיקום אסירים משוחררים אשר ריצו את מאסריהם בגין מגוון רחב של העבירות, כגון: עבירות מרמה, עבירות אלימות כללית, עבירות אלימות אינטימית, עבירות סמים, עבירות תעבורה וכו'. עבודה זו דרשה מיומנויות אבחון של אוכלוסיית האסירים, עבודה עם חוויות טראומטיות מן העבר, התמודדות עם אתגרים שונים לאחר השחרור ובין היתר התמודדות עם סטיגמה של החברה כלפיהם. 

 

בשש שנים האחרונות התמקצעתי בטיפול בפרט ובמשפחה כאשר הטיפולים מספקים מענה למגוון רחב של הצרכים: טיפול במקרים של חרדה, מצבים פוסט טראומטיים, דיכאון, הפרעות פאניקה, דימוי עצמי, התמודדות עם משברי חיים שונים, התמודדות עם מצבי לחץ ודחק, אובדן ושכול, קשיים בזוגיות, טיפול בהורה ובילד, בגידה פוליאמוריה וכו'. 

 

כיום אני עוסקת בתחום סכסוך משפחות בעצימות גבוהה. עבודה זו לעיתים קרובות מפגישה עם מצבי ניכור הורי ונעשית באמצעות טיפול משפחתי, טיפול דיאדי (הורה – ילד), הדרכה הורית, טיפול פרטני. 

במקביל לעבודתי הציבורית השתלבתי כעצמאית במסגרת לטיפול בילד ובמשפחה "ת.ל.מ." בה רכשתי ניסיון בעבודה עם הפרעות נפשיות, מצבים אובדניים,  זהות מינית וזהות מגדרית, פגיעות מיניות, קשר בין מחלות נפש וגוף וכו', וכן פתחתי קליניקה פרטית בה אני ניתן מענה ללקוחות באופן פרטני, זוגי ומשפחתי.

 

בעבודתי אני משלבת גישות טיפוליות שונות, כגון טיפול דינמי עם הכלים של פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית, טיפול בטראומה או כל טיפול אחר הנדרש במקרה הספציפי.

 

אני מאמינה בראיה המערכתית כאשר הפרט הינו חלק בלתי נפרד מסביבתו הקרובה אשר מושפע ממנה ובו בזמן בעל השפעה עליה.

אני משתמשת במגוון כלים טיפוליים: קלפיים טיפוליים, משחקים, יצירה, חשיפה, מיינדפולנס, דמיון מודרך וכו'. זאת ועוד. אני מאמינה בברית הטיפולית.

 

הקשר הטיפולי חזק מאפשר יצירת מרחב טיפולי בטוח בו מתרחש שינוי והדבר עושה פלאים!

 

 

אני מאמין

 

בכל אדם טמונים כוחות נפש אדירים אשר מאפשרים לו גדילה וצמיחה וכן התמודדות עם מצבי משבר שונים. כוחות הנפש אלו מתבטאים במציאת תקווה, חיפוש משמעות חדשה,  גילוי והעצמת כוחות שבתוך האדם, אמונה, טרנספורמציה אישית. עם זאת לעיתים חווה האדם מצבים  משבריים אשר עלולים להשפיע באופן הרסני על חווייתו הפנימית, לפגוע בתחושת מסוגלותו ואף  להשפיע על קשריו עם עצמו ועם העולם. במצבים הללו עלול האדם להרגיש מבולבל, אבוד וחסר כוחות. יתרה מכך כל אחד מאיתנו בא לעולם הגדול עם הייצוגים הפנימיים שלא תמיד היו מיטיבים עבורנו.

 

דבר זה משפיע ללא ספק על תפיסתו העצמית של האדם, על הקשרים המשמעותיים אותם הינו יוצר ועל יכולותיו הפוטנציאליים להתמודדות אדפטיבית עם מצבי חיים שונים.

הקשר הטיפולי חיובי, אשר לתפיסתי מהווה בסיס הטיפול, עשוי להוביל לשינוי משמעותי בחיי האדם. השינו מתרחש ברמת חוויית הפרט אל מול עצמו – הגברת תחושת המסוגלות, העצמה חוויה חיובית של עצמי, חיפוש משמעות חיובית לעומת שלילית – וכן בתפיסתו את הקשר אל מול העולם, זאת באמצעות החווית המתקנת שלו עם האחר משמעותי בחדר הטיפול (המטפל). 

 

מודעות של האדם למצבו ופיתוח תובנות ביחס למניעים ליצירת הבעיה מהווה צעד ראשון להצלחה בטיפול. היכולת של האדם לזהות מצבי חיים מסוימים ואת תגובותיו הרגשיים אליהם מורידה באפון משמעותי את החרדה ומנרמלת את חווייתו עוד טרם תחילת הטיפול. נוסיף לכך יכולת ההכלה של המטפל, מתן תוקף לרגשות השליליים של המטופל או לכאבו, תחושת יחד לעומת לבד, הובלה אקטיבית של המטפל בתהליך הטיפולי וכמובן מתן כלים להתמודדות אדפטיבית.

כל אלו יחד תורמים ליצירת מקום בטוח המאפשר התבוננות, בחינת משאבים, עבודה משותפת ויצירת שינוי.

שני תנאים נוספים - יכולת של המטפל להתאים טכניקת טיפול נכונה ויכולת של המטופל להתמסר לטיפול – משלימים את רשימת הנדרשת למסע טיפולי מוצלח.

 

 

 

מענה לכל שאלה

(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

 

נקרא 1314 פעמים

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024