ייעוץ פסיכיאטרי (24)

  תרופות נוגדות דיכאון עשויות להפחית את הסימפטומים של דיכאון.   חלקן מאושרות על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לטיפול בפוביה חברתית, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת פאניקה והפרעה אובססיבית-קומפולסיבית.   על פי המכון הלאומי לבריאות הנפש, תרופות נוגדות דיכאון אינן ממכרות, אך הגוף מתרגל אליהן בשימוש ממושך, כך…
  מכון טמיר ממשיך להתפתח ולהגדיל את החזון הקיים להנגיש שירותים עבור כלל האוכלוסיה.    כיום, יש קושי לתת מענה מהיר ויעיל עבור פונים במצוקה רגשית שלא מצליחים לשמור או ליצור רמת תפקוד בסיסי בתוך העולם הגדול שיכול להיראות כמו ג'ונגל עבורם.  מדינת ישראל יצרה מערך יוצא דופן, מיוחד במינו…
    טיפול תרופתי לדיכאון אצל ילדים ומתבגרים   פסיכיאטרים אינם ממהרים לרשום תרופות נוגדות דיכאון לילדים ולבני נוער, וטוב שכך.    ברור לכל שיש צורך ביותר טיפולים מבוססי ראיות נגד דיכאון לילדים ובני נוער הסובלים מדיכאון.   למעשה, רק 2 תרופות אושרו עד היום ע״י FDA כטיפול בהפרעת דיכאון…
    מכון טמיר בתל אביב מציע טיפול, אבחון, ייעוץ ומעקב עם פסיכיאטרית מבוגרים (18+), בהכוונה אישית, מחיר נוח ורמה מקצועית גבוהה.    המפגשים מתקיימים בימי שלישי בבוקר-צהרייים וברביעי בשעות אחה״צ.      מה עושים אצל פסיכיאטר?   פסיכיאטר הוא בעל תואר דוקטור לרפואה (MD) אשר תחום ההתמחות בו התמקצע…
  מה ההבדל בין פסיכיאטר לפסיכולוג?   במידה ואתם מחפשים עזרה מבעל מקצוע בכל הנוגע לטיפול רגשי ייתכן שאתם תוהים האם עליכם לחפש פסיכולוג, פסיכיאטר או שילוב של שניהם.    זו שאלה חשובה שיש להתעכב עליה, שכן קיימים הבדלים רבים בין המקצועות השונים, עליהם נפרט במאמר זה. מטופלים חדשים נוטים…
  מהי לפונקס?   התרופה קלוזפין נקראת בישראל גם לפונקס או לזופין. לפונקס היא תרופה ממשפחת האנטי פסיכוטיות לא טיפוסית,  הידועות גם כתרופות אטיפיות או SDA‏ (Serotonin Dopamin Antagonists).  היעילות של לפונקס הוכחה בטיפול בסכיזופרניה חמורה ובהפרעות פסיכוזה.   בהשוואה לתרופות אנטי-פסיכוטיות נפוצות אחרות, נראה כי לפונקס מפחיתה את הסיכון לאובדנות בקרב מתמודדים עם סכיזופרניה, כך…
  ויואנס היא תרופת מרשם שנועדה לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) ולהפרעת אכילה כפייתית אצל מבוגרים.  החומר הפעיל בה הוא דקסאמפטמין והיא ניטלת ככדור לבליעה או כחומר לעיסה.    נדבר קצת על התרופה, רק נציין לפני כן שהמידע במאמר אינו מחליף ייעוץ עם רופא.   ויואנס היא שם המותג ליסדקסאמפטמין, Lisdexamfetamine…
  טיפול תרופתי בהפרעה דו-קוטבית     למרות הקיצוניות במצב הרוח, הרבה פעמים אנשים שמתמודדים עם הפרעה ביפולרית לא מזהים עד כמה חוסר היציבות הרגשית מפריעה לחייהם ולחיי האנשים שהם אוהבים, ולא פונים לטיפול.   יש הרבה מתמודדים שאוהבים את תחושת האופוריה והמחזוריות המאנית, בהן הם יותר פרודוקטיביים.   אבל…
  מה זה OCD?   הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD) היא הפרעה נפשית כרונית, בה סובל המתמודד מאובססיות, מחשבות מסוימות ומטרידות שחוזרות שוב ושוב, ו/או שהוא מרגיש צורך לבצע שוב ושוב טקסים כפייתיים מסוימים, במידה שמייצרת מצוקה או פוגעת בתפקוד הכללי.    לרוב ההפרעה מתפתחת בגילאי הילדות או ההתבגרות ונמשכת לחיים הבוגרים. …
  מהן הפרעות חרדה?    הפרעות חרדה מתייחסות לקבוצה של הפרעות נפשיות המאופיינות בתחושות חרדה ופחד, כולל הפרעת חרדה כללית (GAD), פוביות,  חרדה חברתית, הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) והפרעה פוסט-טראומטית (PTSD).   בדומה לדיכאון, טווח הסימפטומים של הפרעות חרדה נע על ספקטרום בין רמות קושי קלות עד חמורות.   חרדה יכולה ללוות…
   קטמין לטיפול בדיכאון ובהפרעות נפשיות אחרות    במאמר זה נעדכן מעת לעת על מחקרים חדשים שמתפרסמים בכתבי עת מדעיים על קטמין, הבחור החדש שהגיע לבית המרקחת.   מוזמנים לעקוב.      מהי ספרבאטו?    לפי החדשות המחקריות של השנה האחרונה, נראה כי חייהם של עשרות אלפי גברים ונשים בישראל, שסובלים…
  אפליקציות לטיפול נפשי    אצלנו במכון, כמו במרבית המרפאות לבריאות הנפש בישראל, מציעים פסיכולוגים קליניים ופסיכותרפיסטים מומחים בתל אביב, טיפול נפשי פנים אל פנים, או טיפול פסיכולוגי אונליין, שמתקיים באמצעות שיחת וידאו (בזום או בסקייפ).   אבל לכולנו ברור שכמו כל מקצוע שירותי אחר, גם הפסיכותרפיה נמצאת בתוך שינוי…
   מהי תחלואה כפולה?   תחלואה כפולה מתייחסת להתמודדות מקבילה עם שתי הפרעות נפשיות:   בעיית התמכרות והפרעה פסיכיאטרית נוספת.    שימוש בחומרים ממכרים מגיע פעמים רבות במסגרת של תחלואה כפולה, כלומר לצד הפרעות נפשיות אחרות, למשל דיכאון, חרדה והפרעה דו-קוטבית. ללא טיפול, אנשים הסובלים מתחלואה כפולה נמצאים בסיכון מוגבר…
  מהו דיכאון עמיד לטיפול?   דִּכָּאוֹן עמיד לטיפול הוא דיכאון בו הסימפטומים אינם מושפעים מתרופות אנטי-דיכאוניות (מי שמצבו לא השתפר לאחר טיפול בלפחות תרופה נוגדת דיכאון אחת) ומטיפולים בשיחות.  למרות שקיימים כיום מענים קליניים טובים, כ- 40% מהמתמודדים עם דיכאון מראים עמידות לטיפול.   מטופלים עם דיכאון עמיד לטיפול (TRD) סובלים…
  סיבות תורשתיות וגנטיות לדיכאון     העובדה שלפריצת דיכאון יש תרומה רבת-השפעה של תורשה וגנטיקה ידועה כבר עשרות שנים.   שאול טשרניחובסקי כתב מזמן שהָאָדָם אֵינוֹ אֶלָּא תַּבְנִית נוֹף־מוֹלַדְתּוֹ.    אלא שיותר ויותר עדויות משלושת העשורים האחרונים מציפים ראיות לכך שדיכאון עשוי להיות תורשתי, ולא רק תולדה של סביבה. למעשה, מה…
     מהו סרוטונין (Serotonin)?   סרוטונין הוא מוליך עצבי, נוירוטרנסמיטור בעל השפעות מרובות, עם תפקיד מפתח בוויסות מצב הרוח. סרוטונין מאפשר לתאי המוח ולתאים אחרים במערכת עצבים לתקשר זה עם זה. הוא עוזר גם בשינה, באכילה, בעיכול, בוויסות חרדה ובשמירה על בריאות העצם.   לפי ״תיאוריית הסרוטונין של דיכאון״ כאשר…
  הפסקת הווסת (menopause) ושינויים במצב הרוח     הפסיכולוגיה והרפואה מתארות חלון זמנים של סיכון ופגיעות מוגברת לדיכאון בתקופת גיל המעבר והפסקת הווסת בקרב נשים. בזמן הפסקת הווסת ובגיל המעבר פוחתות רמות ההורמונים, תהליך שגורם לשינויים שכיחים במצב הרוח. התנהגותית,  נשים רבות חוות חרדה, עצבנות, מחשבות טורדניות ושינויים תכופים במצב…
  מהי הפרעה דיספורית קדם וסתית (PMDD)?   הפרעה דיספורית קדם ווסתית (Premenstrual dysphoric disorder -PMDD) היא מצב חמור של תסמונת קדם ווסתית (PMS). הפרעה דיספורית קדם ווסתית הינה מצב כרוני שמתאפיין בתנודות במצב הרוח, עצבנות, חרדה, דיכאון ותסמינים גופניים בימים שקדמו למחזור החודשי. שכיחותה של הפרעה זו הינה בין 3-8%…
עמוד 1 מתוך 2

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024