ייעוץ קריירה (32)

 ייעוץ ואימון קריירה, אבחון תעסוקתי על ידי פסיכולוגים תעסקותיים במכון טמיר לפסיכותרפיה. הייעוץ כולל אבחון מקצועי, קריירה שניה, משבר בקריירה, התמודדות עם פרישה לגמלאות ועוד

    קשיים והתמודדויות שחוות נשים בעולם העבודה   בעשורים האחרונים מעמד האישה בכלל וכניסתה לעולם העבודה בפרט התפתחו בצורה משמעותית. למרות ההתקדמות בנושא, נשים מתמודדות עם אתגרים שונים בחיי העבודה, שחלקם עלולים להשפיע על הצמיחה והקידום המקצועיים שלהן. אתגרים אלה, הנטועים עמוק בגורמים היסטוריים, תרבותיים ומוסדיים, תורמים לשימור של…
    עובדים עם אוטיזם בעולם העבודה   אוטיזם היא אבחנה המתייחסת ללקות נוירו-התפתחותית מורכבת, שמקורה הוא שילוב בין גנטיקה ובעיות רפואיות. הלקות מאופיינת בשונות בשני תחומי תפקוד עיקריים: ליקוי בתקשורת ובאינטראקציה חברתית, קושי בפיתוח ושימור יחסים חברתיים וקושי בהבנת תקשורת לא מילולית. דפוסי התנהגות ותחומי עניין מצומצמים וחזרתיים, תגובתיות…
    עבודה בגיל השלישי: היתרונות לאדם ולחברה   בשנים האחרונות חלה תופעה מסקרנת במיוחד: יותר מבוגרים בוחרים להמשיך לעבוד גם בשנות הפרישה שלהם. תופעה זו, מונעת מגורמים שונים, לרבות עלייה בתוחלת החיים, שיפור הבריאות והחיוניות בקרב מבוגרים וקשישים, וכן הצורך ביציבות כלכלית בפרישה.   אך מהם היתרונות בהעסקת עובדים…
    העבודה מרחוק חוותה זינוק משמעותי בפופולריות, בעיקר בשנות הקורונה, תופעה תעסוקתית שחוללה מהפכה של ממש בנוף העבודה המסורתי.   בעוד שתרבות העבודה מרחוק מציעה יתרונות רבים, היא גם יוצרת אתגרים ייחודיים. ככל שיותר אנשים מאמצים את החופש והגמישות של סגנון עבודה זה, יש ערך רב במתן תשומת לב…
זוגות שעובדים יחד – כיצד להתמודד?   ההחלטה לפתוח עסק זוגי היא מסקרנת וייחודית.   שיתוף חיים מקצועי עם בן זוג יכול ליצור תחושה עמוקה של חיבור, מטרה משותפת ועבודת צוות.   מאמר סקירה שאסף 71 מחקרים בנושא, טוען שבארה"ב, אנגליה וצרפת, לפחות רבע מהעסקים החדשים כוללים זוגות. בנוסף, המאמר…
    החזרה לארץ אחרי רילוקיישן   תהליך החזרה מרילוקיישן של מספר שנים בחו"ל עשוי להיות תהליך מורכב. בתקווה שחווית הרילוקיישן היתה נעימה היא במקרה הטוב, או פחות נעימה במקרה הפחות טוב, סביר שלקראת סוף התקופה מתפתחת הציפייה לקראת החזרה לארץ. בארץ מחכים המשפחה, החברים, השכנים, העבודה הקודמת, הבית הפיזי,…
    מהו ייעוץ תעסוקתי?   התפתחות תעסוקתית הינה תהליך שאורך חיים שלמים, שמתחיל בתחומי עניין בילדות וכיום אף אינו מסתיים לאחר הפרישה. המטרה האולטימטיבית של יועץ תעסוקתי היא לעזור לך למצוא עבודה שיש בה משמעות, סיפוק ושביעות רצון כלכלית. כדי להשיג זאת, יועצי קריירה עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם…
    דור חדש בעולם העבודה עומד בפתח: דור ה-Z.    הדורות הקודמים שמהווים את חלק הארי בעולם העבודה הם ה-Baby Boomers (ילידי 1946-1964), לאחריהם דור ה-X (ילידי 1965-1984), וכן דור ה-Y (ילידי 1985-1996) שנקראים גם 'מילניאלס'. בני דור ה-Z, נולדו לאחר 1997 והיום מהווים כרבע מאוכלוסיית העובדים בעולם. שלא…
    מהי התפטרות שקטה?   הקורונה, יחד עם הפריווילגיות של דור המילניאלז ושחיקת הסמכות ייצרו תופעה מעניינת:   התפטרות שקטה.   מתפטרים שקטים לא באמת עוזבים את העבודה, הם פשוט מורידים הילוך, עוזבים את "הרעיון לעשות מעל ומעבר".    הרעין הוא להישאר בעבודה, להיענות ולבצע את המינימום הנדרש, אבל…
  יש מגוון רחב של התנהלות תוקפנית ומתעללת מבחינה פסיכולוגית פסיכולוגית, למשל, בריונות ביוש פומבי והדרה.   ברוב המקרים מדובר על התנהגות גלויה, שנעה בין ביטוי כעס לבין אלימת של ממש.    גזלייטינג, שנבחרה לאחת ממילות השנה של 2022, היא סיפור אחר: בעוד שמקרבנים גלוים צועקים, מציקים, משפילים ומתעללים בפרהסיה,…
  חרטה תעסוקתית מתמשכת      חרטה היא רגש שמתבטא כשחושבים על כך שמצבנו הנוכחי היה טוב יותר, לו היינו מחליטים ופועלים אחרת. זו תחושה לא נעימה, המלווה ברצון עז לשנות את המצב הקיים. אנשים נוטים להרהר לגבי מה היו צריכים לעשות אחרת, והחרטה יכולה לבוא לידי ביטוי כאשר חושבים…
  חרדת קריירה     רבים מבני ובנות דור ה-Y חווים חרדת קריירה, או חרדה תעסוקתית, מה שאינו מפתיע בעידן של אפשרויות בלתי מוגבלות וחרדת החמצה תמידית (FOMO).    שאלות שכיחות בקרב ילידי שנות ה-80 וה-90 הן ״האם אני נמצאת בנישה המקצועית הנכונה לי?״, ״האם אני עושה מספיק כדי להתקדם?״ ואפילו ״האם…
  שימוש בעץ משפחתי בייעוץ קריירה   איך בוחרים עבודה בדרך הנכונה? עד כמה מושפעות ההחלטות שלי בקריירה מהבחירות במשפחה שלי? כמה להתחשב בציפיות ההורים ממני בבחירה התעסוקתית? האם אני כהורה מנסה לממש חלום מפוספס על המקצוע שלי דרך הילדים?    בדומה לג'ינוגרם, עץ המשפחה הוא דיאגרמה תלת דורית שמציגה…
  מהי תסמונת המתחזה (Impostor syndrome)?   תסמונת המתחזה היא מצב בו אדם בעל הישגים גבוהים מפקפק בתרומתו האישית להישגים הללו. הוא סבור שהתקדם בדרכים לא הוגנות, מתקשה להפנים משוב חיובי ומפתח חשש תמידי ש״הוא עוד ייחשף״ עקב חוסר יכולת או חוסר ניסיון.   בעוד שתסמונת המתחזה אינה אבחנה פסיכיאטרית…
  השפעת מיקום במשפחה על קריירה   לפי התיאוריה הפסיכולוגית של אלפרד אדלר , סדר הלידה משפיע על אופן התקשורת של האדם עם העולם. בפועל, סדר הלידה עצמו פחות חשוב, מה שחשוב זה הפירוש שאתם נותנים למיקומכם במשפחה והיחסים בתוך המשפחה עצמה. אדלר טען כי ההנחה שילדים באותה משפחה גדלים…
  התנגדות לשינוי  למה כל כך קשה להשתנות? האם אנשים באמת יכולים להשתנות? שינוי בחיים – זה דבר טוב או רע?   ניסיתם פעם לשנות התנהגות של מישהו ונתקלתם בסירובם להשתנות? יצא לכם לחשוב פעם – למה כל כך קשה לנו לשנות הרגלים?   למה לאנשים כל כך קשה לשנות…
ערכים ומניעים בבחירת מקצוע    מה מוביל אותי בקריירה? האם אני במקצוע הנכון עבורי?   ערכים הם האספקטים עליהם אנו שמים דגש בבחירות שלנו בחיים. סדרי העדיפויות שלנו בהקשר לדילמות בעבודה, מושתתות על הערכים המובילים אותנו בחיים. ערכים, בדומה למבני אישיות, מבטאים הבדלים אישיותיים ומשקפים את זהות הפרט.     (Schwartz,…
עמוד 1 מתוך 2

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024