איך לעבור מרכז הערכה? | טיפים לקראת יום מיון לעבודה

מרכז הערכה במיון לעבודה הכנה והתמודדות

 

איך לעבור מרכז הערכה

או יום מיון לעבודה

ולהישאר בחיים?  

 

ראיתם פרסום למשרה שמעניינת אתכם, "תפרתם" את קורות החיים שלכם במיוחד, כך שאין סיכוי שלא תזומנו לראיון, שלחתם קורות חיים ועכשיו אתם אלו שתקבלו את ההזדמנות להגיע ולהתמודד על המשרה.  

יכול להיות שתזומנו לראיון ויכול להיות שזה יהיה מרכז הערכה מלא כולל מבחנים פסיכומטריים, דינמיקה קבוצתית ועוד.

אם תבינו למה לצפות זה יכול לעזור לכם למקסם את סיכויי ההצלחה.

 

הכנה

אתם רוצים להתבלט אל מול מועמדים אחרים. כדאי להראות שעשיתם מחקר, אתם מכירים את  השוק בו פועל הארגון, מבינים את הבעיות עמן הוא מתמודד וחשבתם איך אתם יכולים לעזור לפתור אותן. כך, אתם יכולים לשאול שאלות מושכלות. הטיפ הזה חשוב לא רק לאנשים שמגישים מועמדות למשרות בכירות, אלא בכל רמות התפקידים.

 

מבחנים פסיכומטריים / מבחני יכולות

ניתן להגביר את הסיכוי שלכם להתמודד היטב עם המבחנים באמצעות אימון בתרגילים שקיימים בספרים או אתרי אינטרנט. אפשר לתרגל היבחנות תחת לחץ של זמן כדי לדמות מצב אמיתי. לפעמים חשוב רק להסיר קצת חלודה לפני שניגשים, כמו אל כל מבחן.

 

שאלוני אישיות

אין תשובה אחת נכונה במבדקי אישיות , כך שאפשר "להוריד" קצת מהלחץ לגבי איך לענות כשאתם נשאלים שאלות לגבי עצמכם. ניתן להכין דוגמאות שיתמכו במה שאתם עונים בשאלות שייתכן ותשאלו בשאלונים האישיים והביוגרפיים.

  

מרכזי הערכה

ייתכן והיום שלכם יורכב גם מראיון, ממבחנים מפעילות אישית וקבוצתית. התייחסו לכל אלמנט בנפרד. אל תתנו לתחושה שנכשלתם בחלק אחד (מבחנים למשל)  להשפיע על התפקוד שלכם בחלק אחר (פעילות קבוצתית או ראיון, למשל). נקו את  הראש לפני שאתם נכנסים לפעילות הבאה והתחילו אותה מחדש וללא קשר או תלות בקודמת.

 

דינמיקה קבוצתית

זה לא משנה איזה רעיון יפה יש לכם, אם לא תביעו אותו אף אחד לא ידע... מצד שני אל תהיו ווכחניים. התייחסו לכולם יפה, תוך שאתם מדגישים את הנקודה שרציתם להעביר. תנסו לחשוב מראש איך זה יהיה עבורכם להיות בסיטואציה הקבוצתית הזאת? ואז מה יעזור לכם להתמודד עם זה בצורה הטובה ביותר. עבור כל אחד מכם התשובה תהיה שונה.

 

משחק תפקידים

יתכן ותצטרכו להציג אופן התמודדות עם סיטואציה בה נתקלים בתפקיד אליו אתם מועמדים. אמנם זה משחק תפקידים, אבל היו אמיתיים ונסו באמת להתמודד עם הסיטואציה. נסו לחשוב מראש על סיטואציות שונות שיכולות להתקיים בתפקיד ואיך ניתן להתמודד איתם בצורה מתאימה ומוצלחת. עם זאת, אל תתמקדו רק במה שתכננתם להגיד... היו קשובים למה שקורה בפועל  והגיבו לכך בהתאם.

 

מטלות כתובות

במטלות כתובות, תלוי לאיזו משרה, פעמים רבות צריך להפגין בקיאות ומודעות לתכנים מקצועיים כמו למשל שיווק או ניתוח כלכלי. התכוננו על ידי קריאה של חומרים מקצועיים או עיתונות עסקית. נסו להוציא מהמטלה את הנושאים המרכזיים והמהותיים בה, הם לא תמיד גלויים לעין.

 

פרזנטציה

אתם לא יכולים לדעת מתי תתבקשו להציג איזשהו נושא מול קהל (אם כמובן אתם מתמודדים על תפקיד שמצריך הצגת פרזנטציות). חשבו על נושא שהייתם רוצים לדבר עליו, בין אם זה תחביב, מאמר שקראתם או דוגמא לפרוייקט שלקחתם על עצמכם. אם אתם נדרשים להכין מצגת מראש, עשו את הטוב ביותר שאתם יכולים. השתמשו בשקופיות כדי להדגיש את הנקודה שלכם, כך שלא יהיו משעממות או מציפות מידי ומצד שני כן יהיו רלוונטיות וקשורות ישירות למה שאתם אומרים.

 

הופעה

מחקר שנערך על ידי ארגון הפסיכולוגים האמריקאי (APA), העלה כי להיראות טוב עלול למעשה להוות חסרון בראיונות עבודה המתקיימים לתפקידים ולארגונים מסוימים. זה נכון שלמועמדים שנראים טוב יש יתרון מסוים, אבל במשרות פחות רצויות, נוטים המראיינים לבחור מועמדים פחות אטרקטיביים.

  

והכי חשוב – ודאו שאתם ישנים טוב בלילה, הגיעו עם בטחון וגישה חיובית.

הסתכלו על המבחן כהזדמנות להציג את היכולות שלכם, יותר מאשר סיטואציה בה יש אפשרות שתכשלו.

מה שצריך לקרות יקרה, וגם אם לא תבחרו בסוף, יכול מאד להיות שהגעתם מאד קרוב, "שיחקתם אותה" וההתבלטות של המעריכים לגביכם היתה מאד קשה.

 

 

בואו נדבר על הדברים

שחשובים באמת

 

מוזמנים.ות לשיחה עם איתן טמיר,

ראש המכון והמנהל המקצועי, 

 לייעוץ קצר, ממוקד וחד-פעמי - 

הערכה מותאמת אישית, חידוד הבעיה

והכוונה מדויקת למטפל.ת -

אצלנו או אצל עמיתים.

 

עלות: 140 ש"ח

 

 

הרשמה מהירה:

 

 בתל אביבאונליין בזום

 

 

מענה לכל שאלה

(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

Clinical Psychologists Tel Aviv

 

 

 

קראו המלצות מאומתות של

לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר

 

 

 

כתיבה:

 

מירב פירק, MA,

פסיכולוגית תעסוקתית מומחית 

השאר תגובה

מה דעתך? מוזמנים להגיב!

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024