אסף צבי
שמי אסף צבי, אני עובד סוציאלי בעל תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית עם התמחות בטראומה, מטעם האוניברסיטה העברית. כיום אני לומד בתוכנית התלת שנתית לפסיכותרפיה פסיכודינמית באוניברסיטת תל אביב, ומטפל במכון תמיר, בשירות הציבורי ובמגזר השלישי.
הטיפול שלי מושתת על הגישה הפסיכודינמית בשילוב טכניקות מהגישה הנרטיבית. אני עובד עם צעירים ומבוגרים בתחומים שונים, ומלווה את מטופלי במשברי חיים, בקשיים במערכות יחסים ובבדידות, בעיסוק בזהות מינית ומגדר ובהתמודדות עם דיכאון, לחץ, חרדה, מצבי טראומה שונים, חולי, אובדן ושכול.
בעבודתי הטיפולית אני פוגש מדי יום אנשים המתמודדים עם קשיים מורכבים ועושה כל שביכולתי להיות להם לעזר ברגישות, בחמלה, במסירות וללא שיפוטיות.
באופן טבעי, כל אדם מתמודד בחייו עם שינויים ומשברים, בין אם על רקע מעברי חיים צפויים ובין שלא. התמודדויות אלו מובילות לעיתים לקשיים ומצוקה רגשית. הפנייה לטיפול מאפשרת לחלוק בקשיים, לא להישאר איתם לבד ולקבל את העזרה הנדרשת.
בתפיסתי הטיפולית, אני שם דגש על הקשר חייו הרחב של המטופל מתוך זיקה תרבותית, דתית ומגדרית ונותן מקום להקשרים אלו. ההקשר החברתי-תרבותי של האדם לעיתים משפיע על חייו עוד בשנות החיים הראשונות ולכן התהליך הטיפולי מתייחס גם להיבטים אלו.
הטיפול הנפשי מאפשר, לתפיסתי, התבוננות אישית במרחב שמור ובטוח, באופן רגיש ומותאם לצורכי המטופל, כך שהקשר הטיפולי שנוצר הופך משמעותי ומדויק עבור המטופל ומאפשר לו לגעת בכאביו ולהפחית את מצוקתו הנפשית. אני מאמין שהטיפול בגישה הפסיכודינמית מזמין חזרה עמוקה והדרגתית לשלבי ההתפתחות הראשונים שלנו, לזמנים, לתקופות, לחוויות ולקשרים משמעותיים בחיינו. השיח וההתבוננות בהם, מאפשרים הבנה, שחרור ושליטה בעולמינו הרגשי. הטיפול מאפשר גם לזהות דפוסים של קשר, של תפיסה עצמית ושל קונפליקטים אישיים בעולמינו הפנימי.
בראייתי, המפגש הטיפולי מבוסס קשר אמפתי, קרוב ומקצועי. היחסים הנרקמים בין המטפל למטופל מאפשרים למידה, התבוננות והבנת המשמעות של היחסים אותם יוצר המטופל עם אנשים משמעותיים בחייו. תהליך הטיפול מצריך סבלנות, חמלה וחשיפה אישית, וככזה מאפשר ליצור קבלה וריפוי. הוא מקדם מודעות, צמיחה ושינוי עבור כל אדם הרוצה בכך.
אני יודע שבכל אדם קיימים כוחות רבים המשמשים אותו בזמני משבר ומצוקה, ויחד, בתהליך משותף, אנחנו יכולים להוציאם לאור.
מענה לכל שאלה
(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):