פסיכותרפיה דינמית במודיעין מכבים רעות | המלצות והכוונה אישית

טיפול דינמי במכבים-מודיעין-רעות

 

 

מהי פסיכותרפיה דינמית?

 

הפסיכותרפיה הפסיכודינמית היא גישה טיפולית השואבת את השראתה מפסיכותרפיה פסיכואנליטית. שתיהן מבוססות על עבודתו ופועלו של אבי הפסיכואנליזה, זיגמונד פרויד.

 

באופן ספציפי יותר, תרפיה דינמית הינה צורה מעמיקה של טיפול בדיבור, המבוססת על תיאוריות ועקרונות מהעולם הפסיכואנליטי.

 

יחד עם זאת, הטיפול הדינמי של ימינו שונה מהותית מהפסיכואנליזה בכמה וכמה היבטים, ביניהם - תדירות הטיפול, התפקיד של המטופל והמטפל בדינמיקה המשותפת הטיפולית והסטינג הטיפולי הכללי. 

 

 

על ההבדלים בין השניים, על אופי הטיפול הדינמי ועל הכוונה למטפל/ת דינמי/ות מומלץ באזור מודיעין נעמוד במסגרת מאמר זה.

 

 

מתי משתמשים בפסיכותרפיה פסיכודינמית?

 

טיפול פסיכודינמי משמש לטיפול במנעד רחב של מצבים נפשיים עמם מתמודדים ילדים, בני נוער ומבוגרים, הנעים בין חרדות ודיכאון ועד הפרעות אכילה והפרעות אישיות למיניהן.

 

יחד עם זאת, ישנם מצבים בהם נהוג לפנות לשיטות טיפול אחרות או לשלב את הטיפול הדינאמי עם טיפולים מסוגים נוספים (תרופתי, קבוצתי או שיטות התנהגותיות כמו CBT), דוגמאות לכך הן - טיפול בהפרעה אובססיסבית קומפוליסיבית (OCD), מצבי פסיכוזה ועוד. 

 

 

מי הוא מועמד טוב לטיפול פסיכודינמי?

 

ישנם מטופלים שירוויחו יותר מטיפול מסוג זה לעומת מטופלים אחרים - אנשים בעלי יכולת התבוננות עצמית גבוהה ושפונים לטיפול, בין היתר, על מנת להצליח ולקבל תובנות מסוימות בנוגע לעצמם יהיו המועמדים הטובים ביותר לטיפול מסוג זה.

 

 

למי זה לא מתאים?

 

לאנשים הפונים לטיפול "קצר ולעניין", המחפשים איזשהם כלים קונקרטיים, עצות ו"פתרונות", או אנשים שלא מעוניינים או מעדיפים שלא להתעסק בשום צורה בהתבוננות בעצמם, בהיסטוריה ובעבר שלהם - כל אלו חלקים מהותיים מטיפול זה. 

 

 

מה ההבדלים בין פסיכותרפיה פסיכואנליטית לבין פסיכותרפיה דינמית?

 

אלו שתי צורות של טיפול בדיבור אשר מתמקדות יותר בתהליכים תוך נפשיים ולא מודעים של המטופל בהשוואה לשיטות טיפול אחרות (לדוגמא, CBT).

 

אך ההבדל בין שתי הגישות נעוץ בכך שפסיכותרפיה פסיכודינמית הינה ממוקדת יותר בפתירת בעיות ובשאיפה לתוצאה כלשהי (שיפור בסימפטומים לדוגמא) וממוקדת פחות (באופן יחסי) בהתעמקות בבעיות שעשויות להיות תוצר של חוויות חיים מוקדמות.

 

בנוסף, טיפול פסיכודינמי לרוב קצר יותר מפסיכותרפיה אנליטית. 

 

 

למה לצפות במסגרת טיפול זה?

 

בעזרת המטפל, אשר מעודד את המטופל לדבר בחופשיות על כל מה שעולה לראשו, יכולים לעלות נושאי שיחה רבים, ביניהם התייחסות לקשיים רגשיים, פחדים, חלומות, תשוקות, ופנטזיות. המטרה היא להפחית עם הזמן את הסימפטומים (או להעלימם כליל), אך גם לספק דברים נוספים כמו העלאה של ערך עצמי, שיפור של קשרים בינאישיים ועוד.

בשל המנעד הרחב של התחומים בהם ניתן לגעת בטיפול הדינמי, אורכו משתנה ממטופל אחד לאחר ויכול להיות קצר או ארוך, והשיפור במצב יכול להופיע בנקודות שונות לאורך הטיפול. 

 

 

שאלות ותשובות על השיטה

 

האם משתמשים באסוציאציות חופשיות בפסיכותרפיה דינמית?

 

אסוציאציות חופשיות הינה פרקטיקה שפותחה על ידי זיגמונד פרויד, אבי הפסיכואנליזה. במצב זה, המטפל מבקש מהמטופל להעלות באופן ספונטני לחלוטין אסוציאציות חופשיות ואקראיות שעולות לראשו. לעיתים המטפל יספק מילה או כיוון ממנו יוכל המטופל להתחיל ולהעלות את האסוציאציות. בשני המקרים המטפל מעודד את המטופל להניח לבושה ולגאווה ולהתמסר לתהליך זה. מתוך כך, המטפל יכול לנסות ולהבין מה הם התכנים המודחקים עמם מתמודד המטופל וכיצד זה משפיע על ההווה שלו.

פרקטיקה זו אינה נהוגה במלואה במסגרת הטיפול הדינמי אך ישנם עקרונות הנובעים ממנה המופיעים במסגרת הטיפול הדינמי גם כיום, דוגמא לכך היא הניסיון לייצר מרחב בטוח בו יוכל המטופל יוכל להביא כל תוכן שעולה לראשו. 

 

 

האם בפסיכותרפיה פסיכודינמית מנתחים חלומות?

 

ניתוח חלומות הינה טכניקה בה נעשה שימוש גם בטיפול הדינמי וגם בפסיכונאליטי. המוקד בטכניקה זו היא לנסות ו"לפצח" חלקים לא מודעים בנפשו של המטופל, המופיעים בצורת חלום. חלומות נתפסים כחומרים "גולמיים" בנפש המטופל, נטולי מנגנוני הגנה ושיפוטיות, ועל כן - האמונה הרווחת היה שהם טומנים בחובם משמעויות הנוגעות לפחדים, חרדות והפנטזיות של החולם.

 

 

האם בחינה של יחסי ההעברה של מטפל- מטופל הינה חלק מהטיפול?

 

פרויד הגדיר העברה כ"ביטוי של דפוסים לא מודעים, לא פתורים וסותרים של המטופל במסגרת מערכת היחסים הטיפולית", והעברה נגדית הוגדרה כ"תגובות לא מודעות מצד המטפל, בדרך כלל כתגובה להעברה של המטופל.

 

במילים פשוטות - מדובר על העברה של תכנים, רגשות או חלקים מסוימים מעולמו של המטופל, לרוב חלקים המאפיינים מערכות יחסים מסוימים שהיו בחייו - עם בן/בת זוג, עם הורה ועוד, אותם המטופל משחזר מול המטפל. אלו עשויים להיות רגשות של עוינות, הערצה, אהבה, כעס ואף שנאה (כמו גם רגשות רבים נוספים).

 

התבוננות בהתרחשות בין מטפל למטופל ובחינת הדפוסים וההתנהגויות שמציג המטופל בטיפול הינם חלק משמעותי מהטיפול הדינמי.

 

 

איך הטיפול עובד?

 

התיאוריות והטכניקות המבחינות בין פסיכותרפיה פסיכודינמית לבין שיטות אחרות נוגעת למתן דגש לזיהוי, הכרה, הבנה, וביטוי של רגשות מודחקים ולא מודחקים שמביא המטופל לחדר הטיפולים. זאת על מנת לשפר את הקשרים הבין אישיים של המטופל ואת חוויתו בעולם. 

 

המטפל משמש אמצעי באמצעותו המטופל יכול להבין כיצד רגשות מודחקים מן העבר משפיעים על קבלת החלטות מסוימות, על דפוסי התנהגות ומחשבה ועל מערכות יחסים נוכחיות.

 

טיפול פסיכודינמי נועד לסייע גם למי שמודע ומבין את מקורות הקשיים הרגשיים שלו אך אינו מצליח להתגבר על בעיותיו בעצמו.

במסגרת הטיפול מטופלים לומדים לנתח ולפתוח את הקשיים הנוכחיים שלהם ולשנות את התנהגותם במסגרת מערכות יחסים נוכחיות, בין היתר באמצעות התבוננות מעמיקה בחוויות ורגשות קודמים. 

 

 

איך לבחור מטפל/ת דינמי/ית במודיעין-מכבים-רעות?

 

כמו בכל טיפול, חשוב למצוא מטפל/ת בעלי ניסיון או רקע מקצועי הנוגעים לתחומים עמם המטופל מתמודד בימים אלו - בין אם זה חרדות, דיכאון, טראומה, הפרעות נפשיות למיניהן, אובדן של אדם קרוב ועוד.

מטפל דינמי יהיה מטפל מוסמך - עו"ס קליני, פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט אשר השלים לפחות תואר שני טיפולי ולעתים גם בית ספר לפסיכותרפיה, שם השתלם בלימודי פסיכותרפיה דינמית.

 

 

נעמה שמריהו מטפלת בגישה דינמית מכון טמיר במודיעין

 נעמה שמריהו, MSW,  מטפלת בגישה דינמית, מכון טמיר במודיעין

 

 

ליהיא מרון MSW פסיכותרפיסטית בגישה פסיכודינמית מכון טמיר

ליהיא מרון, MSW, מטפלת במבוגרים בגישה דינמית, מכון טמיר במכבים 

 

 

בואו נדבר על הדברים

שחשובים באמת

 

מוזמנים.ות לשיחה עם איתן טמיר,

ראש המכון והמנהל המקצועי, 

 לייעוץ קצר, ממוקד וחד-פעמי - 

הערכה מותאמת אישית, חידוד הבעיה

והכוונה מדויקת למטפל.ת -

אצלנו או אצל עמיתים.

 

עלות: 140 ש"ח

 

 

הרשמה מהירה:

 

 בתל אביבאונליין בזום

 

 

מענה לכל שאלה

(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

Clinical Psychologists Tel Aviv

 

 

קראו המלצות מאומתות של

לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר

 

השאר תגובה

מה דעתך? מוזמנים להגיב!

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024