הסכמה מדעת לטיפול פסיכדלי | Informed Consent לטיפול שונה

 

טיפול נפשי נתמך חומרים פסיכדלים הוא תחום שמתפתח במהירות בפסיכיאטריה, עם תוצאות מבטיחות ומעודדות.

ניסויים קליניים נערכים כל העת במטרה להעריך את היעילות והבטיחות של טיפול בסיוע פסיכדלים עבור מגוון הפרעות, ובהן דיכאון, חרדה, הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), התמכרות והפרעה טורדנית-קומפולסיבית (OCD). 

משרדי הבריאות בכל העולם מנסים להדביק את הקצב ומעניקים אישורים סלקטיביים לתרופות פסיכדליות. למשל, מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) הגדיר פסילוסיבין לטיפול בדיכאון ו-MDMA לטיפול בטראומה כטיפולים פורצי דרך.

 

יחד עם זאת, חשוב לזכור שהטיפול הפסיכדלי עדיין בשלבי התפתחות מוקדמים, ולכן קיים צורך במחקר נוסף כדי להבין היטב את השפעותיו ארוכות הטווח ואת בטיחותו.

עקב כך ולאור ההשפעות הייחודיות של תרופות אלו, חשוב לקיים נוהל תקין של קבלת הסכמה מדעת לטיפול פסיכדלי. 

 

להלן כמה נקודות חשובות לשיחת הסכמה מדעת בטיפול נתמך פסיכדליה:



 

ההשפעות הפסיכדליות

 

היו מוכנים למגוון רחב של שינויים תפיסתיים פוטנציאליים במהלך החוויה הפסיכדלית, חיוביות ושליליות כאחד. השפעות כאלה, כמו הלוצינציות, יכולות להיות בלתי צפויות ולהימשך שעות. חשוב לנהל את הציפיות ולהבין שהחוויה יכולה להיות אינטנסיבית.



השפעות ארוכות טווח

 

טיפול פסיכדלי יכול להוביל לשינויים מתמשכים באישיות ובמערכות האמונות לגבי החיים. בעוד ששינויים מסוימים עשויים להיות רצויים, כמו התגברות על תפיסות עצמיות שליליות, אחרים עלולים להיות לא רצויים. לפני הטיפול ניתן לדון באפשרויות הללו עם המטפל, ללמוד מניסיונו כדי להיות מוכן לבאות.



מגע פיזי

מטפלים עשויים להשתמש במגע פיזי מוגבל, כדי להרגיע במהלך הסשן. עם זאת, בשל המצב הנפשי המשתנה שנגרם על ידי תרופות פסיכדליות, היכולת להבין ולהסכים למגע בזמן אמת עלולה להיפגע. חשוב שיהיו למטפל נהלים ברורים למגע מוגבל ולקבל עליהם את הסכמתך הספציפיים. 



מודעות לרגישות מוגברת 

 

 חומרים פסיכדליים יכולים לחדד את הרגישות, במהלך ואחרי הטיפול. היו מודעים לפגיעות מוגברת זו ולאמצעים שהמטפל ינקוט כדי להגן עליכם, כגון שמירה על קשר טיפולי מקצועי.



חיסיון המידע

 

מידע שנאסף במהלך הפגישות נחשב למידע רפואי רגיש .ודא שאתה מבין את הפרטים של איסוף נתונים למטרות מחקר. המידע שייך לך. ההחלטה האם לתרום אותו לקידום מחקר היא לחלוטין שלך.



מומחיות המטפל

 

חשוב להכיר את ההכשרה, ההסמכה ווהרישוי של המטפל ובחינה של ניגודי עניינים היא חיונית. שאל על הניסיון של המטפל במתן פסיכדליים ובדוק האם קיימים קשרים מקצועיים פיננסייםו עם חברות תרופות או עם מי שמממן אותן.



ההסכמה לטיפול מתקיימת בשיחה

 

תהליך ההסכמה מדעת צריך להיות אינטראקטיבי, כלומר תוך כדי שיחה עם המטפל, כדי להבטיח שאתה מבין היטב את החוויה אליה אתה נכנס.

סביר שבעתיד קלינאים יעזרו במציאות מדומה ובמציאות רבודה כדי  להמחיש את שינויי התפיסה. עד שזה יקרה ניתן להדגים באמצעות סימולציות אנושיות או מבוססות מחשב. 




שיתוף באי הוודאות של המקצוע

 

ההשפעות ארוכות הטווח ושיעורי ההצלחה של טיפולים נתמכי פסיכדליה עדיין נחקרים.

למשל, המספר האופטימלי של פגישות פסיכדליות טיפוליות ומשך התגובה לטיפול פסיכדלי אינם ידועים עד כה, כך גם יעילות של טיפול חוזר במקרה של הישנות ההפרעה. 

היו מודעים לאי הוודאות ובואו עם ציפיות ריאליות בהתאם אליה.

 

 

 

מקורות:

 

Marks, M., Brendel, R. W., Shachar, C., & Cohen, I. G. (2024). Essentials of informed consent to psychedelic medicine. JAMA Psychiatry. Advance online publication. https://doi.org/10.1001/jamapsychiatry.2024.0184

 

 

 

השאר תגובה

מה דעתך? מוזמנים להגיב!

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:


הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם


שם מלא(*)

חסר שם מלא

השאר טלפון(*)

מס׳ הטלפון אינו תקין





לאן ממשיכים מכאן?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024