רעות העליון
שמי רעות העליון ואני מתאמת טיפול במכון טמיר לפסיכותרפיה בת״א.
אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת רייכמן וכיום במהלך תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית באוניברסיטה העברית. במקביל לעבודתי במכון אני מבצעת את ההכשרה המעשית שלי כמטפלת רגשית במרפאה לבריאות הנפש לילדים ונוער של קופ״ח מכבי.
כבר משנות נעוריי המוקדמות עולם הטיפול ונפש האדם סיקרנו אותי, מה שהוביל אותי להתגייס ולשרת כמשקית ת״ש בצה״ל.
במסגרת התפקיד היוותי אוזן קשבת לקשיים והאתגרים השונים איתם החיילים מתמודדים ופעלתי בכדי לסייע להם במגוון דרכים. השירות הצבאי עורר בי את הרצון ללמוד מקצוע טיפולי אשר יאפשר לי ללמוד ולהעמיק בנפש האדם.
במסגרת לימודיי נחשפתי לאוכלוסיות מגוונות, תוך התנדבות במועדון פוסט אשפוזי של עמותת ״צ׳יימס״ במשך שנתיים. ההתנדבות במועדון הייתה היכרות ראשונית עבורי עם עולם בריאות הנפש ועם מתמודדים עם הפרעות נפשיות שונות. היכרות זו הייתה מעצימה ומלמדת והיוותה חלק משלים ללימודים התיאורטיים. הרצון להכיר רבדים נוספים של עולם בריאות הנפש הוביל אותי להתנדב במשך שנה כחונכת אישית במחלקה להפרעות אכילה בבית החולים שמיר אסף הרופא.
לצד ההתנדבויות הקליניות גם עולם המחקר הפסיכולוגי סיקרן אותי, ולאורך התואר שימשתי כעוזרת מחקר בקליניקת ברוך איבצ'ר באוניברסיטת רייכמן. בנוסף, במהלך התואר ערכתי מחקר על תפקודי אמפתיה בהפרעת אישיות גבולית, במחלקת 'לצידך' בבית החולים הפסיכיאטרי באר יעקב.
עם סיום התואר, בחרתי לשלב את עולם המחקר והטיפול ועבדתי כמתאמת מחקר של פרופ׳ מרק וייזר, ראש המערך הפסיכיאטרי בבית החולים שיבא תל השומר. המחקר העיקרי עליו הייתי אחראית עסק ביכולת לנבא דיכאון לאחר לידה, ונעשה בשיתוף עם מרפאת חווה לדיכאון לאחר לידה.
המסגרות השונות בהן לקחתי חלק, חיזקו בי את התפיסה שעולם בריאות הנפש הינו רחב ומגוון- עולם המשתנה ומתפתח ללא הפסקה בזכות הקשר ההדוק וההדדי בין הטיפול למחקר. קשר מהותי זה מאפשר את הרחבת ההבנה שלנו על נפש האדם והפרעות שונות, ומסייע בפיתוח כלים וטכניקות טיפוליות.
בתפיסתי טיפול נפשי, הינו תהליך מסקרן, מורכב וייחודי, המהווה מרחב מאפשר ובטוח עבור האדם. מרחב מתבונן, בלתי שיפוטי, שבו ניתן לפגוש את כל צדדי הנפש, להכיר אותם ולהדהד אותם אל החיים שבחוץ באופן שלם יותר. בתהליך מתאפשר לאדם לחקור את עצמו, את דפוסיו ועברו וכך להכיר את עצמו טוב יותר לצד היכולת להגיע לתובנות חדשות. התהליך הטיפולי מאפשר לאדם לעבד חוויות מורכבות ובכך להקל על חייו.
בעיניי התהליך הטיפולי מתחיל ברגע בו אדם מחליט לפנות לקבלת טיפול. מדובר בשלב משמעותי ורגיש. האדם מסיר את המחסומים שלו, מה שעלול לעורר חששות ורגשות מורכבים.
לכן, במסגרת שיחת התיאום, המתאמות האחרות ואני מקשיבות בסבלנות ורגישות בכדי לפשט את התהליך, ושואלות שאלות בכדי להבין את הצורך או הקושי שחווה הפונה ולהבין במקצת את תחושותיו.
בהתאם לכך אנו מתאימות את המטפל\ת המתאימ\ה ביותר מתוך כלל המטפלים במכון.
מדובר על תהליך רגיש ומורכב אבל בסופו ישנה תחושת סיפוק כאשר אנו יודעות שהאדם הופנה לטיפול המותאם באופן אישי עבורו.
התקשרו אלינו להכוונה:
על טיפול במכון טמיר